Războiul din casa scării

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un gălăţean de 54 de ani a rămas internat în secţia de Neurochirurgie a Spitalului de Urgenţă după ce, susţine el, a îndrăznit să tulbure chindia vecinului din apartamentul de  deasupra.

„El a făcut petrecere, noaptea, şi nu mai dădea odată muzica mai încet, aşa că i-am bătut în tavan. Până la urmă, s-a hotărât să dea muzica mai încet, dar a ieşit şi mi-a oprit şi mie curentul electric, de la panoul de pe scară”, povesteşte bărbatul, cu voce joasă. Un scurt schimb de replici a încheiat divergenţa nocturnă.

Adevăratul scandalul avea să vină, însă, abia a doua zi. „Când a trecut pe lângă apartamentul meu, a dat un picior în uşă. Am ieşit să-l întreb ce are”, îşi aminteşte victima.

A avut loc un schimb mai dur de replici şi până l-a urmă, petrecăreţul l-a altoit pe vecinul său de dedesubt. „Mi s-a tăiat aerul de tot, dar el nu mă credea, zicea că mă prefac. Nevastă-mea a chemat salvarea”, mărturiseşte bărbatul.

Când a vorbit cu noi, bărbatul bătut îşi aştepta soţia pentru a se hotărî dacă va depune sau nu plângere împotriva agresorului.

„Bărbatul internat a învăţat că drepturile omului se asigură în condiţiile unui dispozitiv de siguranţă. Solicitarea lor fără acoperire fizică sau juridică imediată te bagă în spital. Locuia la bloc, iar vecinul de deasupra făcea mare paranghelie, cum zice românul.

Omul, supărat că n-avea noaptea linişte, a bătut în ţeavă. I s-a răspuns prin suprimarea luminii de la siguranţele de pe culoar.

Victima a încasat-o în partea cea mai nobilă a omului, numită cap. Capul ţi-e dat ca să evaluezi pericolele. În caz contrar, rişti să fii tratat la spital”, a apreciat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă, dr. Nicolae Bacalbaşa.

„În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul a fost agresat de un vecin, care este cercetat în prezent pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţene, Cristina Tatulici.

N-ar fi rău dacă vecinii ar începe să facă lumină în astfel de cazuri şi fără violenţă. Ar rămâne mai mult timp pentru bairam.

Citit 1301 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.