Facilităţi pentru angajatori: 131 de absolvenţi primesc salarii de la stat

Facilităţi pentru angajatori: 131 de absolvenţi primesc salarii de la stat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

131 de tineri absolvenţi, angajaţi la 128 de societăţi economice gălăţene, beneficiază de sprijin pentru salarii de la statul român. În acest scop, angajatorii lor au încheiat contracte cu Agenţia Judeţeană de Ocupare şi Formare a Forţei de Muncă Galaţi, potrivit Legii 76 din 2002. Sprijinul salarial susţinut de programul guvernamental diferă de la un tânăr la altul, în funcţie de pregătirea pe care o are fiecare şi de valoarea indicatorului social la vremea angajării.

„Agenţii economici care angajează absolvenţi cu studii superioare primesc de la statul român un salariu în valoare de 1,5 la sută înmulţit cu indicatorul social de 500 lei pe lună. Pentru absolvenţii cu studii medii, statul acordă 1,2 la sută înmulţit cu indicatorul social de 500 lei pe lună. Pentru cei cu opt clase se acordă o susţinere egală cu contravaloarea indicelui social, respectiv 500 lei”, ne-a spus Carmen Hanţaţuc, director al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Galaţi.

Ca să primească respectiva sumă, angajaţii trebuie să lucreze cel puţin trei ani în respectiva societate. „În cazul în care nu se respectă această prevedere, angajatorii trebuie să returneze suma cu care a fost susţinut salariul angajatului în cauză. Pe de altă parte, angajatorii care încadrează în muncă absolvenţii unei instituţii de învăţământ pe durată nedeterminată sunt scutiţi, pe o perioadă de un an, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj”, a mai precizat Carmen Hanţaţuc.

Citit 1976 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Octombrie 2012 16:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.