Campanie VL - Pietoni în oraşul fără trotuare: Blocaj de dughene şi spălătorii auto pe Coşbuc

Campanie VL - Pietoni în oraşul fără trotuare: Blocaj de dughene şi spălătorii auto pe Coşbuc
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Avem puţine bulevarde în oraş şi, cu atât mai mult, acestea ar trebui să arate ca la carte. Pe bulevardul Coşbuc, situaţia e taman invers: dintr-un capăt în celălalt se schimbă doar peisajul, nu şi problemele.

Maşinile nu mai au loc în parcarea secţiei de întreţinere şi exploatare a Transurb, aşa că şoferii trişează şi îşi lasă autoturismele în calea pietonilor, pe trotuar. În condiţiile date, oamenii traversează pe partea cealaltă. Însă nici aici nu au mai mult noroc. Sunt nevoiţi să se strecoare printre pancartele de tablă sau porţile larg deschise ale centrelor de colectare a fierului vechi. Provocarea vine însă atunci când pe trotuar mai apare şi câte o maşină din care se descarcă bucăţi mari de metal. „Pândim momentul şi ocolim pe carosabil, altceva n-avem ce să facem”, mărturiseşte Marian C. În condiţiile traficului aglomerat, pietonii îşi riscă viaţa.
Temerari pe bulevard

Ca să ajungi la Patinoar trebuie să te aventurezi pe alei mai înguste decât gropile care au pus stăpânire pe ele. De aici şi până la intersecţia cu Tecuci, zona e dedicată vulcanizărilor şi depozitelor care vând materiale de construcţii. Nu e suficient că te împiedici în pietre, calci strâmb în gropi şi te prăfuieşti sau te murdăreşti de noroi (în funcţie de vreme), din cap până în picioare. Ca un bonus, ocoleşti şi sacii de ciment scoşi la vedere, roţile împrăştiate, maşinile cocoţate pe cric, ori pe cele care aşteaptă să intre la vulcanizare. Toate astea în spaţiul destinat exclusiv pietonilor. În zona ruinelor de la Mehid, o haită de câini pune trecătorii pe fugă şi astfel, canalizările care zac fără capac devin pericole iminente. Trotuarul din dreptul cimitirului Eternitatea are asfalt transformat în pietriş, iar buruienile şi-au făcut loc printre crăpături.
Până la intersecţia de la Moldova, Coşbucul îşi etalează şirul spălătoriilor auto, în dreptul cărora nu încape picior de om printre maşinile care aşteaptă la lustruit. Nici măcar dacă am ignora abundenţa autovehiculelor n-am putea circula fără probleme. Trotuarul e ciuruit, mizer, plin de gropi şi doar din loc în loc proprietarii caselor şi-au asfaltat în dreptul curţii.
Partea nouă şi practicabilă a bulevardului este cea aferentă M-urilor, până la Păpădie. Parcarea renovată de curând a rezolvat cât de cât problema maşinilor. Veche a rămas, însă, problema chioşcurilor de la colţul străzii.

Citit 1694 ori Ultima modificare Luni, 15 Octombrie 2012 23:22

3 comentarii

 • postat de ela
  Marți, 16 Octombrie 2012 13:05
  Bravo Vali. Bine punctat.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Vali
  Marți, 16 Octombrie 2012 09:33
  Apogeul constructilor fara cap este de fapt un bloc de vreo 9-10 nivele situat la intersectia dintre strada Tecuci si Bucurestii Noi (langa sediul Unicom). Un bloc care pe langa faptul ca nu a fost "dotat" cu absolut niciun loc de parcare desi acolo ar fi trebuit sa "parcheze" undeva in jur de 40 de familii, a ocupat efectiv si tot trotuarul!!
  Rog si insist ca VL sa documenteze si sa investigheze cum de s-a ajuns totusi atat de departe tinand cont ca blocul a fost terminat in ultimul iar grosolania e foarte proaspata ca sa nu puta de la o posta! Cum a putut cineva sa dea autorizatie de constructie pentru asa ceva? cat de inconstienti pot fi functionarii din primarie?
  Acelasi lucru poate fi spus si despre hardughia de pe Brailei colt cu Sf. Spiridon care nu indeplimneste nici cele mai tribale reguli de arhitectura si amenajare!
  Daca mai pui la socoteala si vesnica ruina de 7 nivele de pe Balcescu (vis-a-vis de Posta Centrala) construita sub aceleasi reguli de trib african, putem spune ca la conducerea Galatiului nu au fost pana acum decat oameni care pur si simplu ne-au vrut raul!
  0
  3
  Raportează
 • postat de MARIAN
  Marți, 16 Octombrie 2012 05:50
  Dar minunea de tarc cu anvelope second hand care apare acum, sub obladuirea noii administratii, nu va place ? Cine a indraznit sa dea aprobarile necesare pentru asa ceva , la capatul blocurilor M3 si C19, materiale usor inflamabile intre doua statii de benzine; cat despre cat e de inestetic ce sa mai zic ! RUSINE ! Poate o fotografie cu noua gaselnita din partea frumoasa a Cosbucului, asa cum se intelege din articol, i-ar fi convins pe multi ca niste chioscuri sunt oricum mai putin deranjante decat un depozit de anvelope vechi in buricul targului .
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.