Primăria începe de luni distribuirea alimentelor UE

Primăria începe de luni distribuirea alimentelor UE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pachetele cu alimente nu vor fi livrate acasă tuturor beneficiarilor, cum se promisese iniţial, ci doar acelora nedeplasabili sau fără susţinători, care solicită acest lucru


De luni, 5 noiembrie 2012, Primăria municipiului Galaţi va începe distribuirea ajutoarelor alimentare cuprinse în Planul European pentru Persoane Defavorizate - PEAD 2012. Deşi chiar primarul Marius Stan a anunţat, în luna septembrie, că produsele vor fi livrate gălăţenilor sărmani acasă, motivând că i se pare „anormal să vedem oamenii circulând ca prin Congo, cocoşaţi, cu sacii în spate; sunt oameni care chiar au probleme de sănătate şi de vârstă”, între timp, lucrurile s-au schimbat. Doar beneficiarii care sunt nedeplasabili, nu au susţinători legali sau susţinătorii lor întâmpină dificultăţi vor beneficia de distribuirea alimentelor la domiciliu. Solicitările vor fi înregistrate la Serviciul Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Galaţi, telefoane 0236.307.740 sau 0236.307.741.

Patru puncte de distribuire

Pentru a asigura o fluenţă crescută a distribuirii acestor ajutoare, Primăria a instituit patru puncte de distribuire. Şomerii vor ridica produsele din Complexul “Tudor Vladimirescu” (pe strada Domnească nr. 160 bis, vis-à-vis de Căminul pentru persoane vârstnice “Sf Spiridon”). Pensionarii (cu pensii mai mici de 400 de lei pe lună) şi veteranii de război le vor lua din Piaţa Veche, de lângă Şcoala nr. 26 “Ion Creangă” (în spatele blocurilor P). Persoanele cu dizabilităţi sunt aşteptate în Piaţa Ţiglina 1, intrarea prin parcarea dinspre biserica “Pogorirea Sf Duh”, iar beneficiarii de venit minim garantat la Cantina de Ajutor Social, din strada Dogăriei.

Produsele au fost ambalate în două pachete de persoană. Unul cântăreşte 20 de kilograme şi conţine făină albă, mălai şi zahăr, iar celălalt cântăreşte 9,3 kilograme şi conţine paste făinoase, biscuiţi, orez, fasole boabe şi bulion. Ajutoarele vor fi distribuite de luni până vineri, între orele 8,00 şi 15,00 şi sâmbătă, între orele 8,00 şi 12,00, până la sfârşitul anului. Alimentele vor ajunge la 13.920 de persoane, din care 5.555 de pensionari, 817 beneficiari de venit minim garantat, 4.603 persoane cu dizabilităţi, 1.828 de şomeri indemnizaţi, 1.006 şomeri neindemnizaţi şi 110 veterani de război.

Pentru ridicarea ajutoarelor, beneficiarii trebuie să se prezinte la punctele de distribuţie cu următoarele acte: actul de identitate (în original), dispoziţia scrisă a Primarului sau mandat poştal pentru beneficiarii de venit minim garantat, carnet de şomer sau mandat poştal pentru şomerii indemnizaţi, adeverinţă prin care se atestă calitatea de şomer pentru cei care nu beneficiază de indemnizaţia de şomaj, certificat de încadrare în grad de handicap grav sau accentuat pentru persoanele cu handicap, mandat poştal pentru plata drepturilor pentru persoanele beneficiare de indemnizaţii şi sporuri acordate invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război.

Citit 6496 ori Ultima modificare Vineri, 02 Noiembrie 2012 21:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.