Oamenii vor mai multă siguranţă: „Poliţiştii să intre în blocuri precum popa la Crăciun!”

Oamenii vor mai multă siguranţă: „Poliţiştii să intre în blocuri precum popa la Crăciun!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Locatarii din Mazepa sunt de părere că cei care ar trebui să le asigure liniştea sunt prea puţin prezenţi în mijlocul lor


Scările blocurilor din centrul oraşului au fost, nu o dată, scene ale unor incidente în cadrul cărora locatarii şi-au simţit ameninţată siguranţa personală şi cea a bunurilor. Indiferent că a fost vorba de femei atacate pentru bijuterii, copii cărora le-au fost smulse telefoanele mobile ori bătrâni păcăliţi de falşi agenţi de vânzări ori de spărgătorii de locuinţe, statisticile arată că nici zonele bune ale oraşului nu sunt total în afara pericolului. Oamenii din Mazepa cred că zona în care ei locuiesc, şi implicit casele lor, ar fi mult mai sigure dacă Poliţia Locală ar fi prezentă într-un mod mai… activ.
„Nu prea vezi multe patrule de la Locală pe aici şi, dacă îi vezi, stau câte patru în maşină şi atât. În blocuri e gălăgie. Să vedeţi după 10 noaptea ce muzică este şi ce hărmălaie. Eu aş propune ca, pe rând, poliţiştii să intre noaptea şi în blocuri. Urcă cu liftul şi coboară pe scări, să vadă care este atmosfera în blocuri. Am vrea să fie mai prezenţi. Prima dată să îi atenţioneze, pe urmă să îi amendeze. Cum umblă pe stradă ar putea intra şi prin blocuri, exact cum face popa la Crăciun şi Bobotează. Aşa ar fi toată lumea mai sigură”, este de părere domnul Neculai, un pensionar în vârstă de 75 de ani.

Poliţistul aproape, poliţistul departe

O altă dimensiune a relaţiei dintre cetăţeni şi autorităţile menite să le asigure protecţia este dată, potrivit unor voci din rândul locatarilor, de o mai strânsă legătură cu Poliţia de Proximitate, care are agenţi desemnaţi pe zone, în cadrul fiecărei secţii de pe raza municipiului. Bătrânii, îndeosebi, obişnuiţi dinainte de Revoluţie cu sectoriştii, simt nevoia să ştie la cine pot apela atunci când au o problemă. Teoretic, au această posibilitate, dar practic, susţin ei, agenţii de proximitate sunt scumpi la vedere.
„Cred să tot fie vreo şase ani de când m-am întâlnit ultima dată cu poliţistul de proximitate aici în cartier. Am vorbit puţin, mi-a dat o carte de vizită, dar atât. De atunci, nu l-am mai văzut prin zonă. Mă întreb oare ce fac aceşti domni, ei ce scriu în rapoartele de serviciu? N-au şefi care să îi controleze, să îi întrebe ce au făcut într-o zi de lucru?”, îşi exprimă nemulţumirea acelaşi domn Neculai.

Citit 2167 ori Ultima modificare Duminică, 11 Noiembrie 2012 15:28

3 comentarii

 • postat de Karina
  Marți, 13 Noiembrie 2012 06:48
  @Radu de Galati

  Tu esti imbecil,cum poti dori dori moartea cuiva ?

  Cum sa treaca vremea patrulelor,ai iesit macar o data din tara sa vezi ce se intampla in tarile civilizate ?

  Inainte de a judeca pe altii invata sa scrii corect,mai big brother ? VRE-O SAU VREO ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Radu de Galati
  Luni, 12 Noiembrie 2012 10:23
  Oameni ca acest Neculai daca mureau de vre-o 20 de ani poate ca era mult mai bine in Romania de azi. Se vede ca a trait pe vremea militienilor si poate ca este normal sa fie asa dornic sa-i mai vada pe strazi cum se leaga de oameni nevinovati.
  SOLUTIA:
  Azi si copii au telefoane in buzunar, un numar de tel si o echipa de interventii formata din 2 politisti ar fi suficient ca in 5 minute sa ajunga din sediu la fata locului. Vremea patrulelor a trecut mosulei, Stalin ia luat cu el, lumea a mai evoluat. daca s-ar interesa cineva de siguranta populatiei ar putea instala camere de luat vederi care ar lucra 24h pe zi, sapte zile pe saptamana si 52 de saptamani pe an fara pauza de masa fara concediu medical sau de odihna.. daca aveam si ziaristi cu minte in cap poate traiam si mai bine.
  Au instalat internet prin toate maghernitile, au schimbat instalatia de iluminat, puteau mult mai economic sa instaleze si un circuit de camere web pentru siguranta populatiei, mai avem si un ministru al comunicatiilor care da telefoane pe gratis numai sa fie votat iar in Parlament care sigur ar avea si un raspuns inteligent la o astfel de cerere.
  0
  0
  Raportează
 • postat de aurel
  Luni, 12 Noiembrie 2012 09:52
  Domnu' Neculai mi se pare miezu': "mi-a dat o carte de vizita da' nu l-am mai vazut". Deeeeci, politistii ar trebui sa le dea nu doar carti de vizita ci si ochelari, sa le poata citi si, lunar, sa le incarce 5 euro pe cartela, ca sa poata fi sunati.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.