Oamenii vor mai multă siguranţă: „Poliţiştii să intre în blocuri precum popa la Crăciun!”

Oamenii vor mai multă siguranţă: „Poliţiştii să intre în blocuri precum popa la Crăciun!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Locatarii din Mazepa sunt de părere că cei care ar trebui să le asigure liniştea sunt prea puţin prezenţi în mijlocul lor


Scările blocurilor din centrul oraşului au fost, nu o dată, scene ale unor incidente în cadrul cărora locatarii şi-au simţit ameninţată siguranţa personală şi cea a bunurilor. Indiferent că a fost vorba de femei atacate pentru bijuterii, copii cărora le-au fost smulse telefoanele mobile ori bătrâni păcăliţi de falşi agenţi de vânzări ori de spărgătorii de locuinţe, statisticile arată că nici zonele bune ale oraşului nu sunt total în afara pericolului. Oamenii din Mazepa cred că zona în care ei locuiesc, şi implicit casele lor, ar fi mult mai sigure dacă Poliţia Locală ar fi prezentă într-un mod mai… activ.

„Nu prea vezi multe patrule de la Locală pe aici şi, dacă îi vezi, stau câte patru în maşină şi atât. În blocuri e gălăgie. Să vedeţi după 10 noaptea ce muzică este şi ce hărmălaie. Eu aş propune ca, pe rând, poliţiştii să intre noaptea şi în blocuri. Urcă cu liftul şi coboară pe scări, să vadă care este atmosfera în blocuri. Am vrea să fie mai prezenţi. Prima dată să îi atenţioneze, pe urmă să îi amendeze. Cum umblă pe stradă ar putea intra şi prin blocuri, exact cum face popa la Crăciun şi Bobotează. Aşa ar fi toată lumea mai sigură”, este de părere domnul Neculai, un pensionar în vârstă de 75 de ani.

Poliţistul aproape, poliţistul departe

O altă dimensiune a relaţiei dintre cetăţeni şi autorităţile menite să le asigure protecţia este dată, potrivit unor voci din rândul locatarilor, de o mai strânsă legătură cu Poliţia de Proximitate, care are agenţi desemnaţi pe zone, în cadrul fiecărei secţii de pe raza municipiului. Bătrânii, îndeosebi, obişnuiţi dinainte de Revoluţie cu sectoriştii, simt nevoia să ştie la cine pot apela atunci când au o problemă. Teoretic, au această posibilitate, dar practic, susţin ei, agenţii de proximitate sunt scumpi la vedere.

„Cred să tot fie vreo şase ani de când m-am întâlnit ultima dată cu poliţistul de proximitate aici în cartier. Am vorbit puţin, mi-a dat o carte de vizită, dar atât. De atunci, nu l-am mai văzut prin zonă. Mă întreb oare ce fac aceşti domni, ei ce scriu în rapoartele de serviciu? N-au şefi care să îi controleze, să îi întrebe ce au făcut într-o zi de lucru?”, îşi exprimă nemulţumirea acelaşi domn Neculai.

Citit 2216 ori Ultima modificare Duminică, 11 Noiembrie 2012 15:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.