Onor generalului: Staicu-Buciumeni împlineşte 92 de ani

Onor generalului: Staicu-Buciumeni împlineşte 92 de ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Domnul general de brigadă (r) Neculai I. Staicu-Buciumeni împlineşte venerabila vârstă de 92 de ani, la data de 14 noiembrie 2012. Este o mare onoare pentru mine să amintesc despre această aniversare a unei personalităţi gălăţene care face cinste, nu numai urbei în care trăim, ci şi Armatei Române, deoarece a luptat pe frontul răsăritean din cel de-al Doilea Război Mondial. Veteran de război, cu educaţia primită în elita şcolilor militare regale, domnul Neculai I. Staicu-Buciumeni nu a uitat de misiunea fiecărui român de a comemora valorile înaintaşilor şi de a scrie despre personalităţile legate de ţinutul natal.

Îl putem găsi îngrijind mormintele unor personalităţi gălăţene, precum Moise Pacu, sau vorbind elevilor despre evenimentele istorice pe care le-a trăit cu multă intensitate.

Impresionante sunt scrierile despre Iveşti, ajunse la volumul al şaselea, în care sunt surprinse toate aspectele vieţii economice, culturale şi spirituale. Nu au fost neglijate nici subiectele legate de ţinutul natal al Buciumenilor, care s-au concretizat într-o colecţie impresionantă de opt volume.

Ca participant activ la cel de-al Doilea Război Mondial, domnul general Neculai I. Staicu-Buciumeni constituie o legendă vie: dumnealui povesteşte cu multă decenţă şi detaşare politică, de fiecare dată când găseşte un bun prilej, despre evenimentele trăite, locurile şi oamenii întâlniţi. Este un model de implicare civică şi poate fi un bun exemplu de urmat de toţi cei care simt că au în piept o inimă de român şi care sunt legaţi cu trup şi suflet de acest ţinut al Covurluiului.

Vă dorim din toată inima, domnule general (r) Neculai I. Staicu-Buciumeni, multă sănătate şi putere de muncă, pentru a continua opera dumneavoastră memorialistică. La mulţi ani!

Radu Moţoc

Citit 2012 ori Ultima modificare Luni, 12 Noiembrie 2012 15:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.