Resfinţirea Bisericii "Sfinţii Trei Ierarhi": Altar îmbrăcat în haină nouă
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Resfinţirea Bisericii "Sfinţii Trei Ierarhi": Altar îmbrăcat în haină nouă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Resfinţirea Bisericii „Sfinţii Trei Ierarhi” din Galaţi a adunat în parohia din Mazepa II nenumăraţi gălăţeni. Miercuri, Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian al Dunării de Jos a sfinţit, a liturghisit, împreună cu Înalt Prea Sfinţitul Dionisie de Corint.

Alături de Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur, de miercuri, Cuviosul Patapie şi Sfântul Luca al Crimeii au devenit ocrotitori ai Parohiei din Mazepa II.

Creştini mari şi mici, tineri şi vârstnici s-au bucurat de lumina rugăciunii şi de înnoirea în Duh. „Două Altare s-au sfinţit astăzi, al Bisericii şi al inimilor Dumneavoastră. Lucrarea straşnică de aici şi smerita dumneavoastră prezenţă dau mărturie că în această parte a oraşului s-a clădit o Biserică vie”, a spus ÎPS Casian.

„Biserica de aici, care s-a unit cu Sfinţii Patapie şi Luca al Crimeii, este în unitate cu Grecia şi cu locuitorii săi nu de astăzi, ci de veacuri. Alături am fost solidari în faţa vitregiilor vremii, dar mai ales uniţi în Biserica lui Hristos”, a întărit ÎPS Dionisie.

Manifestarea a fost dominată de duhul păcii şi al bunei cuviinţe, semn că triada de preoţi, paroh Lucian Petroaia, consilier eparhial, pr. Ionel Rotaru, consilier eparhial şi pr. coslujitor Petrică Gheorghe, împreună cu membrii consiliului şi comitetului parohial au lucrat întru ascultare de Dumnezeu.

Citit 2920 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Noiembrie 2012 23:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.