La Grădiniţa Prichindel, peste 260 de copii fără căldură

La Grădiniţa Prichindel, peste 260 de copii fără căldură
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Centrala instituţiei abia dată în folosinţă nu funcţionează, iar Primăria dă din colţ în colţ


Cei 266 de copiii de la Grădiniţa Prichindel, din Micro 20, învaţă şi se joacă în frig. Motivul, mai mult decât banal pentru autorităţi, dar vital pentru prichindei: centrala termică are nişte detectoare de gaz lipsă, pe care grădiniţa încă nu le-a primit de la firma cu care Primăria a încheiat licitaţia. Drept urmare, instalaţia termică nu se află în stare de funcţionare. „Când am deschis, în septembrie am crezut că se va rezolva până la venirea frigului. Am făcut repetate adrese la Primărie şi la Inspectoratul Şcolar şi am fost informaţi că dosarul trebuie să respecte un anumit parcurs”, ne informează Maria Melania Grosu, directoarea grădiniţei.

Temperaturi comparabile cu cele de afară

Părinţii sunt şi ei îngrijoraţi şi nemulţumiţi, iar unii aleg chiar să nu-şi mai trimită copiii la grădiniţă până când unitatea nu va fi încălzită. „E inuman, sunt mici şi răcesc imediat. Ar trebui să se mişte mai repede lucrurile, altfel vom fi nevoiţi să-i ţinem acasă”, se plânge Anişoara F. Directoarea asigură însă că temperatura din sălile de clasă este optimă şi că încearcă să se descurce cu mijloacele pe care le deţin, şi anume instalaţiile de aer condiţionat şi boilere pentru apă caldă la baie. Cu toate acestea, holurile rămân neîncălzite, drept urmare micuţii ies în pauze sau merg la toaletă în temperaturi comparabile cu cele de afară.

Dau vina unii pe alţii

De la Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei, am aflat că au cunoştinţă de această problemă. „Lucrarea nu a fost recepţionată şi grădiniţa nu ar fi trebuit să se mute din vechiul spaţiu în care funcţiona. Noi am făcut presiune la cei de la Distrigaz să se grăbească cu branşamentul. Mai departe ţine de procedurile de achiziţii”, informează acesta.

Neînţelegerile se poartă, aşadar, între grădiniţă şi autorităţi, un lanţ al slăbiciunilor din care cei mai afectaţi sunt copiii.

Citit 3336 ori Ultima modificare Marți, 27 Noiembrie 2012 21:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.