Baia Comunală, în plină refacere

Baia Comunală, în plină refacere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La fosta, actuala şi viitoarea Baie Comunală se lucrează de zor. Deunăzi, l-am însoţit pe acest şantier pe primarul Dumitru Nicolae, ocazie cu care am aflat şi noi ce se mai întâmplă dincolo de zidurile acestui edificiu, care, la vremea când a fost inaugurat, 1939, era cea mai modernă, cea mai frumoasă, cea mai cea baie comunală din partea de răsărit a Europei.

Acum, cu excepţia aripii dinspre strada Basarabiei, totul e la stadiu de şantier… Gropi, canale descoperite, geamuri sparte, ţevi pline de rugină în zona cu bazinul de înot şi saună.  Din decembrie, mai mulţi lucrători ai firmei Vâlceana sunt în acţiune.

„Configuraţia băii propriu-zise va fi respectată, ne-a spus Ştefan Zamfirescu, maistrul constructor. Vor fi păstrate cele trei culoare şi rămâne de văzut dacă va fi păstrată şi înălţimea iniţială a trambulinei, la  doi metri, sau va fi ridicată mai sus…”

Pentru ca acest proiect să fie gata, e nevoie de susţinere financiară consistentă. Primarul Dumitru Nicolae spune că cifra pentru reabilitarea Băii Comunale este de 9.000.000 lei (90 miliarde lei vechi) şi că mai întâi va fi pregătit bazinul de înot şi apoi sauna…

Oricum, dorinţa primarului Dumitru Nicolae este ca în sezonul cald bazinul de înot să fie inaugurat!

Citit 883 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.