Euroscola, la a doua ediţie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

S-a dat startul celei de-a doua ediţii a competiţiei naţionale Euroscola, destinată liceelor din întreaga ţară. În centrul ediţiei de anul acesta se află  alegerile parlamentare europene  din iunie 2009.

Prima etapă a concursului naţional Euroscola se desfăşoară între 7 martie şi 7 iunie 2009. Liceele care doresc să participe la competiţie trebuie ca în această perioadă să organizeze şi să implementeze un eveniment legat de alegerile europene 2009, destinat unui anumit public ţintă din comunitatea lor.

Transmiterea proiectelor şi a materialelor privind implementarea lor se va face prin scrisoare recomandată până la data de 1 iulie 2009 (data poştei), pe adresa poştală a Biroului de Informare al Parlamentului European (Str. Boteanu, nr. 1, sector 1, 0210027, Bucureşti).

Un liceu va trimite un singur proiect de eveniment, cele care vor trimite mai multe vor fi eliminate din competiţie, se arată în comunicatul trimis redacţiei. La data de 1 septembrie 2009, vor fi anunţate cele 50 de evenimente (proiecte) câştigătoare ale primei etape.

A doua etapă a concursului naţional va avea loc între 1 septembrie şi 15 octombrie 2009. În etapa a doua, aceste 50 de licee vor primi o temă de eseu privind Parlamentul European, eseu pe care îl vor elabora în limba engleză sau franceză şi îl vor trimite la Biroul de Informare prin scrisoare recomandată până cel mai târziu la data de 15 octombrie 2009 (data poştei). 

Primele licee clasate în urma cumulului de puncte obţinute în prima şi a doua etapă vor participa la evenimentele Euroscola de la Strasbourg din cursul anului 2010.

Mai multe informaţii despre desfăşurarea concursului şi despre competiţia Euroscola puteţi găsi pe pagina de internet  www.europarl.ro.

Citit 820 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.