Deputatul Bogdan Ciucă susţine mărirea salariilor îngrijitorilor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Îngrijitorii bătrânilor „cu nevoi speciale” ar putea primi salarii omeneşti, în urma unei iniţiative a Partidului Conservator, ne-a oferit amănunte purtătorul de cuvânt al acestui partid, deputatul Bogdan Ciucă.

Parlamentarul gălăţean a promis că se va implica în proiectul de lege iniţiat de preşedintele de onoare al PC,  Dan Voiculescu, la care specialiştii din cadrul partidului lucrează în prezent. Ciucă spune că încă nu s-a ajuns la o concluzie susţinută de date concrete, însă apreciază  că aceste salarii, care în prezent sunt sub 600 lei, ar trebui ridicate la cel puţin 1.000 de lei.

În majoritatea ţărilor din UE, aceste salarii sunt de peste 1.000 de euro, ţinându-se cont de priceperea îngrijitorilor şi de timpul efectiv alocat bătrânilor neputincioşi. Munca unui astfel de îngrijitor este dificilă şi delicată, în consecinţă ar trebui şi răsplătită pe măsură.

„Eu am o sensibilitate aparte pentru oamenii în vârstă”, şi-a motivat deputatul interesul pentru modificarea legislaţiei. El a mărturisit că a avut şi experienţa greutăţilor care apar în astfel de cazuri, deoarece şi bunica sa a avut nevoie de astfel de îngrijiri.

Bogdan Ciucă spune că îngrijitorilor respectivi va trebui să li se facă şi un instructaj. Îngrijirea unui bătrân este „mai delicată” decât cea a unui copil, căci bătrânul devine pe zi ce trece mai dependent de un ajutor din afară, a mai spus parlamentarul, demonstrând că experienţa personală poate face bine şi celorlalţi…

Citit 755 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.