„Vrem un acoperiş deasupra capului”

„Vrem un acoperiş deasupra capului”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Eugen Beşliu şi Ana-Maria Mihai, de 27 şi respectiv 25 de ani, ne-au rugat să-i ajutăm. „Suntem de ceva timp împreună. Am locuit cu gazdă, atâta timp cât am putut să ne achităm chiria. Eu am lucrat în construcţii, dar, pentru că e iarnă, patronul ne-a trimis acasă. De pe 15 decembrie 2012 stăm în stradă. Prietena mea este însărcinată şi ne dorim să păstrăm copilul, pentru că ne iubim. Dar părinţii noştri au o situaţie materială proastă şi nici nu acceptă relaţia noastră, aşa că nu vor să ne ofere sprijin şi nici nu vor să ne primească acasă. Am dormit amândoi în scara blocului părinţilor mei, dar nu s-au îndurat să ne primească. Suntem într-o situaţie disperată şi dorim să facem cunoscute greutăţile prin care trecem, pentru ca cineva cu suflet să ne ajute să găsim o slujbă pe timp de iarnă şi un acoperiş deasupra capului”, ne scriu cei doi tineri.

O altă problemă cu care se confruntă e faptul că Ana-Maria nu a putut merge la niciun control  medical, deşi sarcina este destul de avansată. „Ea este din Tulcea, acolo are medicul de familie. Aici nu a primit-o nimeni la un spital de stat pentru că nu are trimitere. Nu avem bani să ne ducem la Tulcea. Şi nici pentru controale la cabinete private. Dar nimeni nu a vrut să ne înţeleagă”, se plâng cei doi.

Am vorbit cu şefa Serviciului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei, Viorica Palade, care ne-a asigurat că cei doi vor fi cazaţi pe o perioadă scurtă la Centrul persoanelor fără adăpost. Cum rezolvarea situaţiei lor este temporară, cei care-i pot ajuta sunt rugaţi să-i contacteze la numărul de telefon 0757.808.226.

Citit 1389 ori Ultima modificare Luni, 21 Ianuarie 2013 17:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.