Râpa morţilor îi lasă reci pe cei vii! Încă nu s-a lămurit cine astupă groapa din Ştefan cel Mare
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Râpa morţilor îi lasă reci pe cei vii! Încă nu s-a lămurit cine astupă groapa din Ştefan cel Mare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria şi Apă Canal pasează responsabilitatea de la una la alta atunci când vine vorba de râpa căscată în cimitirul nord-vestic Ştefan cel Mare, râpă care a ajuns să înghită şi proprietăţile din spatele locului de veci.

Altădată o rigolă deschisă, viroaga s-a mărit în urma scurgerii apelor pluviale colectate de un canal din amonte, care deserveşte agenţii economici de pe strada Ştefan cel Mare. O recunosc atât reprezentanţii Apă Canal, cât şi cei ai Primăriei, însă nici unii, nici alţii nu spun clar cine ce are de făcut.

Apă Canal susţine că nu ar fi problema ei. "Canalul colector se află pe proprietatea privată a unităţilor industriale pe care le deserveşte. El nu face parte din reţeaua noastră de canalizare. Rigola deschisă din cimitir, cu atât mai puţin", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Apă Canal, Cornelia Arnăutu, arătând cu degetul spre Primărie, care are în grijă domeniul public.

Primăria se arată mai preocupată de regimul proprietăţilor din zonă decât de faptul că o gură de scurgere neîntreţinută spală morţii din cimitir peste vii din vale. "Unele dintre terenurile din zonă sunt în intravilan, altele în extravilan, aşa că facem o verificare a autorizaţiilor de construcţie ale proprietarilor", a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Costache (FOTO). "O reparaţie a canalului e programată în perioada următoare şi ar putea fi efectuată de unul dintre serviciile edilitare", a precizat Costache, fără a avansa un termen de începere a lucrărilor.

 

Citit 1994 ori Ultima modificare Vineri, 25 Ianuarie 2013 18:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.