8 Martie… cu bubuituri

8 Martie… cu bubuituri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În nordul judeţului Galaţi, cea mai amplă manifestare publică dedicată Zilei Femeii a avut loc la Bălăşeşti. Un 8 Martie ce a ignorat criza economică. Pe primul plan, femeia.

Pentru câteva ore, centrul vital al comunei a aparţinut doamnelor de diferite vârste şi domnişoarelor din Pupezeni, Ciureşti şi Bălăşeşti. 350 de garoafe distribuite, spectacol de artificii ca la marile evenimente, gustări în aranjamente „de restaurant” (din cele fără potenţatori  de gust), muzică, dans. „Mâna” primarului Marian Toniţă! Şi cea a vicelui Paul Maftei.

În debutul sărbătorii, şcolarii din Pupezeni, mizând pe teatru, au luat prin surprindere asistenţa, încercându-şi puterile actoriceşti pe texte celebre– o „Scufiţa Roşie” adaptată de învăţătoarea Maria Taşcă cerinţelor dramatizării moderne, „Prostia omenească”…

Între scenă şi reprezentantele sexului frumos din sală, flori ca la Codlea. Publicul spectator, format din mămicile şi bunicile elevilor-artişti, femeile venite de la biserică şi cele curioase să vadă cu ochii lor ce fel de 8 Martie le-a pregătit Marian Toniţă.

În tot cazul, Primăria nu le-a dezamăgit. Mese puse cap la cap, bănci (module de câte trei) aliniate de-a lungul pereţilor, ocupate toate, platouri încărcate cu bunătăţi.

După tragerea cortinei s-a ieşit afară, la aer, să se asiste la demonstraţia de efecte sonore şi luminoase ce a marcat începutul petrecerii. Gigi Scutaru, ca artilerist de Bălăşeşti, a umplut cerul de deasupra căminului cultural cu bubuituri neobişnuite pe timp de pace şi evantaie de lumini, în onoarea femeilor din comună.

După terminarea „muniţiei”, poftiţi, doamnelor, înapoi în sală! 200-250 de femei. La uşă, întâmpinate de primarul Toniţă şi vicele Maftei.

Garoafa, ciocolata, felicitarea şi îmbrăţişatul. În total, duminica trecută, în cele trei sferturi de oră cât a durat operaţiunea „Vă felicit, doamnă, de ziua dumneavoastră!”, Marian Toniţă a sărutat – pe puţin! – 219 de femei. Record de Bălăşeşti.

Explicaţie foto: Primarul Marian Toniţă, la datorie, de Ziua Femeii

Citit 1571 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.