Uliţa uitată din zona Portului: Leului - strada pe care sunt stăpâni câinii

Uliţa uitată din zona Portului: Leului - strada pe care sunt stăpâni câinii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cei 200 de metri de drum care nu merită numele de stradă nu au văzut asfalt niciodată


Uliţa care în evidenţele cadastrale ale municipalităţii poarte numele de strada Leului este unul dintre "obiectivele" cu care cartierul din Valea oraşului, odată o zonă pitorească şi definitorie a urbei, are toate motivele să se ruşineze. Fundătura cu două capete pare, şi la propriu şi la figurat, uitată de vreme şi de autorităţi. Doar câinii maidanezi care tronează pe margini, buruienile şi praful gros, demn de o uliţă dintr-un sat sărăcăcios, te întâmpină de la un capăt la altul al aleii. În rest, pustiul se împleteşte cu nepăsarea şi sărăcia, accentuate de minimele elemente de civilizaţie pe care te-ai aştepta să le întâlneşti pe o stradă de oraş.

"Acum vreo doi ani au făcut canalizare pe stradă, când s-a făcut de altfel pe toate străzile din zonă, dar au uitat să mai pună şi asfalt. Fostul primar a spus că până la sfârşitul mandatului o face, dar au trecut alegerile şi nu s-a mai întâmplat nimic", ne spune Călin Mihaiu, un gălăţean care locuieşte pe strada Leului.

Nici vecina sa, Olguţa Andronache, chiriaşă într-o casă a Primăriei, nu este mai fericită de starea în care se prezintă strada. "De 15 ani stau aici şi abia de câţiva ani avem canalizare, dar doar în stradă. Vreau să îmi amenajez o baie în casă şi tot aştept aprobări. Tot la lighean ne spălăm. De stradă ce să mai zic, la Primărie cică figurează ca pietruită, dar de unde piatră? Ziceau că vor să o facă în primăvara asta, dar nu s-a întâmplat nimic", spune femeia.

Nu se ştie când vine asfaltul

Probabilitatea ca o ploaie cu piatră cât oul de raţă să rezolve problema cu pavarea pe strada Leului este mai mare decât cea a apariţiei vreunei roabe cu asfalt în viitorul apropiat.

Autorităţile nu pot oficial să avanseze vreun termen pentru demararea lucrărilor. "Strada Leului nu a fost prinsă nici în pilonul unu, nici în al doilea. Acum se fac studii de fezabilitate pentru faza a treia. Nu ştim când va fi prinsă în proiecte şi această stradă", ne-a comunicat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Citit 1240 ori Ultima modificare Luni, 06 Mai 2013 14:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.