Piaţa din Micro 20, uitată până şi de comercianţi

Piaţa din Micro 20, uitată până şi de comercianţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O altă problemă, care dăinuie de mai mult de şase luni de zile, este cea a pieţei. Locuitorii cartierului Micro 20 se plâng că sunt nevoiţi să se duce să îşi facă aprovizionare în piaţa din Micro 19, în piaţa centrală, la supermarket. Deşi clădirea care ar trebui să adăpostească pieţarii este relativ nouă, nu sunt foarte mulţi cei care îşi vând marfa în ea. La momentul vizitei noastre, cu doar câteva zile înainte de Sărbătorile Pascale, moment propice pentru orice comerciant să facă profit, în Piaţa din Micro 20 doar o singură tarabă era ocupată. Câteva kilograme de cartofi, de morcovi şi de ridichi şi câteva legături de ceapă verde era toată marfa pentru aprovizionarea gălăţenilor din zonă. Afară, pe tarabe, alte două precupeţe vindeau ceapă verde şi câteva legături de verdeaţă. Cumpărătorii se lăsau însă aşteptaţi, iar cei trei comercianţi ridicau din umeri când, vreun gălăţean rătăcit, întreba de produse pe care, evident, nu le aveau. Doritorii făceau cale întoarsă şi plecau, ca de obicei, spre alte pieţe.

Promisiuni uitate

„Din câte ştiu eu, avem cele mai bune tarife din oraş. Oferim şi foarte multe facilităţi pentru producători. Probabil însă că preferă locurile ceva mai aglomerate. Noi vom încerca în continuare să soluţionăm această problemă”, declara în urmă cu şase luni Cici Susanu, administratorul pieţei din Micro 20.

Totul a  rămas însă la stadiu de încercare. Pieţarii se lasă încă aşteptaţi, iar clădirea, care a costat ceva bani, stă aproape nefolosită. Nici spaţiile comerciale nu mai sunt funcţionale. Din Pescăria de aici, de exemplu, a rămas doar firma. În rest, doar amatorii de pescuit să mai treacă din când în când la cele două magazine care vând produse specifice. Restul locuitorilor au luat demult calea altor cartiere pentru a-şi face aprovizionarea.

Citit 2899 ori Ultima modificare Luni, 06 Mai 2013 13:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.