Piaţa din Micro 20, uitată până şi de comercianţi

Piaţa din Micro 20, uitată până şi de comercianţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O altă problemă, care dăinuie de mai mult de şase luni de zile, este cea a pieţei. Locuitorii cartierului Micro 20 se plâng că sunt nevoiţi să se duce să îşi facă aprovizionare în piaţa din Micro 19, în piaţa centrală, la supermarket. Deşi clădirea care ar trebui să adăpostească pieţarii este relativ nouă, nu sunt foarte mulţi cei care îşi vând marfa în ea. La momentul vizitei noastre, cu doar câteva zile înainte de Sărbătorile Pascale, moment propice pentru orice comerciant să facă profit, în Piaţa din Micro 20 doar o singură tarabă era ocupată. Câteva kilograme de cartofi, de morcovi şi de ridichi şi câteva legături de ceapă verde era toată marfa pentru aprovizionarea gălăţenilor din zonă. Afară, pe tarabe, alte două precupeţe vindeau ceapă verde şi câteva legături de verdeaţă. Cumpărătorii se lăsau însă aşteptaţi, iar cei trei comercianţi ridicau din umeri când, vreun gălăţean rătăcit, întreba de produse pe care, evident, nu le aveau. Doritorii făceau cale întoarsă şi plecau, ca de obicei, spre alte pieţe.

Promisiuni uitate

„Din câte ştiu eu, avem cele mai bune tarife din oraş. Oferim şi foarte multe facilităţi pentru producători. Probabil însă că preferă locurile ceva mai aglomerate. Noi vom încerca în continuare să soluţionăm această problemă”, declara în urmă cu şase luni Cici Susanu, administratorul pieţei din Micro 20.
Totul a  rămas însă la stadiu de încercare. Pieţarii se lasă încă aşteptaţi, iar clădirea, care a costat ceva bani, stă aproape nefolosită. Nici spaţiile comerciale nu mai sunt funcţionale. Din Pescăria de aici, de exemplu, a rămas doar firma. În rest, doar amatorii de pescuit să mai treacă din când în când la cele două magazine care vând produse specifice. Restul locuitorilor au luat demult calea altor cartiere pentru a-şi face aprovizionarea.

Citit 2658 ori Ultima modificare Luni, 06 Mai 2013 13:10

5 comentarii

 • postat de Păi să se mute Primăria Galați în spațiul rămas liber. Slvăm 10 000 euro/lună, chirie plătită acum.
  Miercuri, 08 Mai 2013 00:02
  Păi dacă este spațiu să se facă Noua Primărie al Noului Oraș Galați. De ce să plătim chirie degeaba 10 000 euro/lună în clădirea închiriată? Deci Primăria Galați la Piața Micro 20 adunarea, este gratis și mai curat !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de YOYO
  Marți, 07 Mai 2013 23:50
  Pai in 17 daca vrei sa cotizezi la militie 5-10 lei pe zi ca sa vinzi tigari r. moldova ,se gaseste si pt tine ,cel mult un loc marginas acolo , sa vinzi ceapa si cartofi. Daca nu,dute-n 20 ca nu stie nimeni de tine ca esti comerciant. Chiar si producator fiind.................. ASA E LA NOI, TRE' SA AI CERTIFICAT DE PRODUCATOR DE TIGARI CA SA AI LOC IN PIATA,DACA NU..............MARS PE TROTUAR SA TE FUGAREASCA MILITIENII CU LEUSTEANU-N MANA......
  0
  0
  Raportează
 • postat de lili
  Marți, 07 Mai 2013 16:11
  da in micro 17 au loc doar vanzatorii de tigari.care detin suprematia pietii.cu acordul administratiei.spaga e mare.cine ii controleaza?sesizati va.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Marți, 07 Mai 2013 11:42
  in Micro 19 samsarii pun fructele frumoase in fata tarabei si ti le vand pe cele infecte din spate! Daca indraznesti sa le spui in fata incep sa tipe la tine, marfa nu este pe alese! BUN Atunci da-mi bon fiscal sau ACUM chem fiscul!
  CARE FISC? CARE auto(moto)ritati FISCALE!!???? Hai sa radem... TOTI DIN PIATA AIA SI TOATE PIETELE GALATENE SUNT BISNITARI.... slugi platiti de patroni sau chiar insasi patronii (rare cazuri) care vand mafta italiana, greceasca sau truceasca... la negru! Daca te uiti atent toata marfa are un singur importator! Practic 80% dintr-un produs i-l vand toti din aceeasi sursa. Venisera odata 2 PRODUCATORI batranei in piata din Micro 17, cu preturi simtite, produse foarte bune... nuca simpla si macinata, struguri de Hamburg etc... a3a oara nu mai erau... i-au gonit samsarii platitori de spaga la militie pe tigarile moldovenesti! HALAL NEA CAP DE MINGE!
  ESTI UN NOU MOS NICOLAE CU CEVA COSMETIZARI EUROPENE!
  - Ai o bila alba pentru casa infecta a ungurului din tiglina 1 si cosmeliile de pe langa!
  0
  0
  Raportează
 • postat de IC
  Marți, 07 Mai 2013 06:26
  Sa fie desfintata amarata ,inghesuita si insalubra piata din Micro 19 iar "comersantilor" sa le fie oferite spatii si tarabe in piata noua si inutilizata din Micro 20 .Daca nu , sa li se impute valoarea constructiei celor care au intocmit studiul de fezbilitate pentru piata din Micro 20 ( are si un capitol despre necesitate si rentabilitate) si celor care l-au aprobat .Pe cand case de marcat si bonuri fiscale la "comersantii" cu statut de "producatori" la tarabe (intermediari),cei care ocupa tarabele permanent .In piata din Micro 19 la tarabele din hala si de pe langa(de ce oare sunt amplasate pe trotuare si alei?) nu vinde nici un producator direct , vand numai lucratorii ai "patronilor=bisnitarilor " din comertul cu legume si fructe.....Combaterea evaziuniei fiscale =inca o minciuna de campanie electorala ,adica vacs....
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.