Eşec pe bani europeni. Nici Rizerul, nici Grădina Publică nu sunt gata!
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Eşec pe bani europeni. Nici Rizerul, nici Grădina Publică nu sunt gata!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Data finalizării  – 10 mai 2013”, aşa scrie pe panourile de la intrarea în „modernizatele şi reabilitatele” parcuri Rizer şi Grădina Publică. Inutil! La fel ca în cazul altor proiecte, nici Rizerul, şi cu atât mai puţin Grădina Publică, cuprinse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului, nu sunt gata! Şi nici nu se ştie când vor fi. Primarul Marius Stan a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că nu e mulţumit de ceea ce s-a făcut în Rizer, ba chiar se ia în calcul refacerea unor lucrări prost executate. Şi nu e vorba de zona lăsată pârloagă, pe care trebuie construit viitorul muzeu de artă vizuală, ci de fântână care, potrivit edilului, curge „pe sub pământ”. La Rizer nu s-a făcut decât o recepţie de principiu.
Nefinalizarea lucrărilor la Grădina Publică a fost un motiv de replici dure în şedinţa Consiliului Local. Întrebat de consilierul local PDL Mihai Alin de soarta celui mai mare parc din oraş, edilul l-a acuzat indirect pe fostul viceprimar Nicuşor Ciumacenco, liderul PDL Galaţi. „Întrebaţi-vă şeful de partid de ce a trebuit să întârziem noi lucrările, de ce a trebuit să ne blocăm pentru că au acceptat un proiect în care fântâna nu a fost prinsă, de ce în loc de stâlpii de iluminat din fontă au prevăzut stâlpi din tablă zincată, de ce au acceptat un proiect în care au micşorat aleile cu 40 la sută! Regret şi eu că nu putem să inaugurăm la timp nişte obiective care sunt necesare Galaţiului, dar ne-am săturat să dăm explicaţii pentru proiecte pe care le-au acceptat unii care nici nu s-au uitat pe ele sau au avut alte interese!”, a spus Stan.
   

Citit 2624 ori Ultima modificare Duminică, 12 Mai 2013 18:15

14 comentarii

 • postat de smaranda
  Luni, 13 Mai 2013 23:33
  Trist este ca se arunca banii aiurea.De ex florile care se planteaza nu se uda si in cateva zile se usuca.Uitati-va la rondoul de la"ultimul leu" .Au plantat flori superbe ,dar pentru ca nu le-au udat s-au uscat in cateva zile.E si asta un mod de a "toca" banii nostri...
  0
  0
  Raportează
 • postat de schakespeare
  Luni, 13 Mai 2013 21:34
  mai EVGHENIE,..... observ ca esti omniprezent pe acest site ....si iti dai cu parerea la multe....esti un multifunctional , l;e stii pe toate omule....te impieici de toate si de toti........bordurile , parcurile , asfaltul ,nu-ti convine nimic....chiar si garajele te deranjeaza...... sa nu le demoleze pe toate ........sa lase numai unul , care sa-ti foloseasca drept casa de locuit....boschetarule.
  0
  0
  Raportează
 • postat de galatean
  Luni, 13 Mai 2013 20:20
  A inceput marea..........deztantareala.ha,iarba e in zona tiglina-francezi cat blocul si imparatia a jurat starpire?au bazait de la 6 AM DEGEABA,MAI INTAI TREBUIA TAIATA TOATA VEGETATIA DIN JURUL BLOCURILOR,apoi apa de ploaie,s-au schimbat firmele de curatenie,s-au foit,important pt cetateni ca nu mai mai mentine nimeni curatenia ,mizerie la greu,tantari mai ceva ca in delta,dam inaite ca pionerii,platiti taxe stimati locatari,primaria va vegheza...pe portofele.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Primar de Galati
  Luni, 13 Mai 2013 19:02
  Nea Stane, mai bine te-ai apuca sa termini ce e neterminat in Noul Galati de rahat ,, si lasa tunelurile si podurile sub/peste Dunare sau vrei sa fii si tu un idiot ca nenorocitul de Nicolae D. Sunt atatea de facut in Galati pana la pod peste Dunare ...strange cainii , curata mizeria , ce faci cu ruinele ? drumurile sunt ca dupa bombardament etc ,,,Tu vrei referendum pentru decizii care ar trebui sa fie luate de tine si consilerii tai faimosi , pe ce bani referendum ? voi muriti de foame si vreti referendum ????? Amice esti idiot !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Catalin
  Luni, 13 Mai 2013 18:19
  in atentia d-lui primar Stan,

  Stiind cati consilieri de mare anvergura profesionala aveti, va anexez un link:
  ****://***.houseofeurope.ro/BlackSea-Danube/descriere/
  in care puteti sa descoperiti ca in Bucuresti, in zilele de 22 si 23 mai 2013 va avea loc "Black Sea – Danube Social-Economic Innovation Forum – 3rd ed." un forum dedicat cooperararii si dezvoltarii in zona Dunarii si a Marii Negre pe plan turistic, al transportului fluvial si maritim si alte cooperari in lumina strategiei UE privind regiunea Dunarii (EUSDR).
  Daca tot sunt platiti din bani publici (sic consilierii) poate vor reusi sa participe macar ptr a asculta ce spun specialistii in domeniu si eventual cei doi primari care vor avea luari de pozitie, din 2 mari orase dunarene: Orsova si Sulina.
  Galatiul nu este port la Dunare si nu este cel mai mare oras dunarean din zona...
  va multumesc pentru atentie. Asteptam noutati dupa forum... nu despre coctailuri si mancaruri ci despre posibile cooperari si dezvoltari durabile in zona noastra.
  0
  0
  Raportează
 • postat de evghenie
  Luni, 13 Mai 2013 12:21
  Ce parere aveti stimati concetateni despre intrarea in oras dinspre Braila si mai ales despre mizeria de ancorod din tabla din mijlocul sensului giratoriu ce se vrea a fi o ancora de nava maritima emblematica pentru noul Galati pastorit de un primar, un viceprimar, city manager si consilieri manelisti, incompetenti si cocalari? (apropos de parcuri, asfaltari, borduri, garaje... )

  rusine maxima pentru toti nominalizatii de mai sus
  0
  0
  Raportează
 • postat de gigi
  Luni, 13 Mai 2013 10:46
  Votati pentru al patrulea mandat.....Dumitru Nicolae.Galatiul a ajuns in stadiul de oras jalnic dupa gradul de cultura si de inteligenta a locuitorilor lui,care acum pling a jale.
  0
  0
  Raportează
 • postat de xxl
  Luni, 13 Mai 2013 09:29
  Copacii uscati nu-i inlocuieste? Unde naiba sa stai in soarele torid in parc, care parc, cu citeva fire de iarba pe alocuri? Arata ca parcul lu Durbaca care e pus intr-o intersectie si nu exista nici pic de umbra dar are citeva leagane si mult pietris. Citi primari imbecili mai asteapta la usile primariei, toti sunt alesi dupa un singur sablon, incompetenta si hotie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de XXX
  Luni, 13 Mai 2013 09:23
  Incompetenti care jongleaza banu' in interesul lor si-atit. Sa-i ia naiba. Nu au un plan dinainte facut, mai intii contractele ca alea le umple buzunarele si in timpul lucrarilor apar si "minunile" , ori se surpa, ori se darima, ori nu se poate. Asti-as aza-zisii gospodari ai primariei.
  0
  0
  Raportează
 • postat de AURELIA
  Luni, 13 Mai 2013 08:20
  Domule sta..infara de vorbarie si de a arat cu degetul , ceva concret spre binele oamenilor stii sa faci?? Iaca-ta se impineste 1 aan de cand esti pe fotolil de primar, iar noi nu simtit deloc ca ai fi capabil sa ne schimbi cumva in bine ceva in oras! acelesi lucruri pe care le aveam ininte acelesi sunt si acum, nu ai miscat nimic, probabil ca te pregatesti sa ne promit ca in mandatul nr 2 se vor veda..te va mai alge dracu data viitoare, !!! ABIA ASTAZI AU INCEPUT SA STROPESCA DE TANTARI- SA-TI FIE RUSINE..
  0
  0
  Raportează
 • postat de shakalul
  Luni, 13 Mai 2013 08:15
  Dar Rizerul arata foarte bine, si acum! Chiar nu-mi imaginam ca se poate schimba asa de mult un parc. Vorba vine parc... ca acolo erau numai balarii, acum sunt amenajate spatii de joaca, scene, locuri de parcare, apa potabila, iluminat, fantani si cascade superbe! Nici in vise nu cred ca ne-am fi gandit noi, galatenii, ca vom avea un asemenea parc...
  Keep up with the good work!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ghici
  Luni, 13 Mai 2013 06:15
  In loc sa va acuzati reciproc mai bine ati gandi solutii viabile pentru oras. Nu cred ca nu mai sunt specialisti capabili in aceasta urbe care sa poata veni cu solutii viabile pentru darea in folosinta cat mai rapida a celor doua parcuri. Probabil minunatii alesi stau in zone rezidentiale, cu hectare de teren in jur si nu au nevoie de verdeata si locuri de agrement. Galatiul arata ca o zona in curs de desertificare rapida.Ca sa nu mentionam si ruinele pe care le intalnesti la tot pasul. Nu e intereseaza culoarea politica ci modul de administrare al orasului. Cheltuiti cum trebuie atat banul public cat si cel european care tot al nostru este.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Viorel
  Luni, 13 Mai 2013 06:13
  Daca astia n-au fost in stare sa termine un parc, ce sa mai vorbim despre inceperea noului Muzeu de arta contemporana. Delapidarea si incompetenta crasa e la ea acasa.
  0
  0
  Raportează
 • postat de peneleu=pesedeu
  Luni, 13 Mai 2013 00:20
  Dupa o panarama de primar pesedeu Nicoale a venit o panarama de primar peneleu Stan....doi incapabili.Galateni sa-l votati si pe panarama de Stan vreo trei mandate :)))))))
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.