Destin incredibil pentru doi tineri care au crezut că vor fi poliţişti o viaţă! Spun "DA" şi pleacă în Irlanda!

Destin incredibil pentru doi tineri care au crezut că vor fi poliţişti o viaţă! Spun "DA" şi pleacă în Irlanda!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doi tineri gălăţeni, care astăzi îşi vor uni destinele, ne dau o lecţie extraordinară despre cum o poveste de dragoste nu împiedică ci, dimpotrivă, face ca visele cele mai îndrăzneţe să devină realitate


Gloria li se oferă doar celor care au visat întotdeauna la ea, spunea mareşalul Charles de Gaulle, rezumând astfel, în doar câteva cuvinte, un adevăr care până astăzi a fost de nenumărate ori confirmat. Iar dragostea nu este un impediment în realizarea viselor, dacă în aceeaşi ecuaţie sunt două persoane croite din acelaşi aluat, care acceptă să îşi asume deopotrivă provocarea iubirii şi a atingerii ţelurilor fie ele comune sau individuale.

Cristina Focşa şi Andrei Gurguţă sunt doi gălăţeni care, deşi foarte tineri, au o poveste extraordinară, într-o lume în care luptele născute din orgolii prost înţelese fac vulnerabile tot mai multe cupluri. Ea abia a împlinit 25 de ani şi este un Geamăn veritabil, ambiţios şi cu trăsături de lider; el va împlini 26 de ani la finele acestei luni - un Rac perseverent şi hotărât care ştie că limitele lui nu pot fi impuse de convenţii. Iată, dintr-o dată, suficiente elemente care să creeze premizele unei relaţii pe viaţă, ale cărei „cărămizi” oficiale le aşează la temelie astăzi.

Iubire în uniformă

Cristina şi-a dorit mereu să fie poliţistă, chiar de când era elevă premiantă la CNVA. Ca şi cum ar fi presimţit că această carieră îi va oferi acel ceva care îi va croi iremediabil sensul vieţii, tânăra s-a pregătit temeinic şi a intrat la Academia de Poliţie din prima încercare. Acolo, soarta a avut grijă să îi trimită o compensaţie pentru anii petrecuţi departe de părinţii şi fratele mai mic, plecaţi în Irlanda: l-a cunoscut pe Andrei, tot gălăţean, tot viitor poliţist. Zarurile păreau aruncate: ea, încântată de perspectiva carierei de ofiţer, el „menit” să poarte uniformă, mai ales că părintele său a fost poliţist de carieră. Socoteala de la şcoală nu s-a potrivit însă cu cea de după, pentru că iubirea e imprevizibilă şi mai puternică decât orice plan bine ticluit…

Din Poliţie, cu un picior în Dublin

Terminând Academia cu rezultate deosebit de bune, tinerii au fost repartizaţi în postul excelente: ea, la Poliţia Sectorului 1 ca ofiţer la Serviciul Economic, iar el la Oficiul pentru Imigrări, tot în Capitală. Ambiţia şi nerăbdarea „Geamănului” s-au întîlnit însă încă o dată, în mod fericit, cu conştiinţa „Racului”, care ştia că poate mai mult. Împreună au făcut pasul la care 99% dintre tinerii ofiţeri de carieră nici nu se gândesc: întâi Cristina, iar apoi Andrei au demisionat din Poliţie şi au trecut în mediul privat, ca programatori IT, la două multinaţionale din Bucureşti. Au urmat, fireşte, noi studii. Cristinei nu i s-a părut complicat să facă ASE-ul după ce s-a specializat ca poliţistă, iar Andrei a făcut tot posibilul să înveţe cât mai multe despre IT. Nu a fost decît primul pas, deoarece calităţile înnăscute de lider ale Cristinei au împins cuplul spre o nouă provocare: aceea de a pleca din ţară. Nu oricum, însă. Tânăra care astăzi va îmbrăca rochia de mirează va debuta, în doar câteva săptămâni, în funcţia de manager analist financiar la Microsoft - Dublin, iar Andrei o va urma în Irlanda, ca programator la o multinaţională. Nu înainte, desigur, ca cei doi să îşi jure credinţă veşnică în faţa legii şi a lui Dumnezeu, astăzi, la Biserica Catolică, în cadrul unei ceremonii religioase mixte, pe care o vor sărbători mai apoi, alături de cei dragi, pe malul Brateşului. Noi le dorim casă de piatră şi o viaţă plină de provocări!

Citit 4625 ori Ultima modificare Vineri, 14 Iunie 2013 17:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.