Efectul alimentelor bogate în omega-3: Doi ani în plus de viaţă

Efectul alimentelor bogate în omega-3: Doi ani în plus de viaţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Persoanele cu un nivel ridicat de omega-3 beneficiază de o protecţie suplimentară împotriva bolilor cardiovasculare. Cercetătorii de la Şcoala de sănătate publică de la Harvard nu s-au ocupat direct de obiceiurile alimentare, ci au studiat nivelurile de omega-3 din sânge, relatează passionsante.be. Atenţia lor s-a îndreptat spre persoane de peste 65 de ani. Cercetarea s-a desfăşurat pe 3.000 de participanţi, sănătoşi la începutul studiului, şi s-a întins pe circa 20 de ani. La început s-a determinat prin analize nivelul acizilor graşi, iar un chestionar a permis identificarea eventualilor factori de risc cardiovascular.

Rezultatele au dus la constatarea că cei care prezintă niveluri mai ridicate de omega-3 riscă cu 35 la sută mai puţin să moară de o boală cardiacă, speranţa de viaţă fiind cu doi ani mai mare decât la grupul cu o mai slabă concentraţie de omega-3. Sursele alimentare de omega-3 sunt îndeosebi algele, peştele (somonul şi tonul), nucile, migdalele, uleiul de măsline, fructele şi legumele crude şi uscate.

Citit 1251 ori Ultima modificare Luni, 08 Iulie 2013 17:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.