Finanţare pentru două proiecte umanitare, la CNMK

Finanţare pentru două proiecte umanitare, la CNMK
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Voluntarii IMPACT de la clubul „Aici şi Acum” din CNMK au derulat pe parcursul lunii iunie doua proiecte: unul social - „Moara de lumină” (după numele Centrului pe care l-au creat la Fileşti, în februarie 2013) şi unul de strângere de fonduri - „Din bob în bob, iubirea”.

Ambele proiecte, finanţate prin Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, i-au avut ca beneficiari pe cei 30 de copii care frecventează „Moara de lumină”. Copiii din Fileşti care vin la activităţile pe care le derulează săptămânal un grup de studenţi de la ASCOR primesc şi o gustare proaspătă. În iunie, cei care au asigurat pacheţelul fiecărui copil au fost voluntarii IMPACT, din resursele financiare ale celor doua proiecte.

Copiii din Fileşti s-au bucurat şi de câte o trusă individuală de pictat, pe care fiecare o va păstra la Centru, pentru activităţile de vacanţă: acuarele, pensule, blocuri de desen, creioane cu radieră.

Activitatea cea mai importantă a proiectului „Din bob în bob, iubirea” a constat în realizarea de icoane din seminţe de legume şi din mărgele. Acestea au fost oferite celor care au dorit să sprijine financiar acţiunea voluntarilor de a asigura copiilor de la centru gustări pentru cel puţin încă o lună. S-au realizat în jur de 30 de icoane. După ce au fost sfinţite la Biserica din Filesti, acestea au fost oferite unor prieteni generoşi: elevi de la CNMK şi de la Şcoala Gimnazială nr. 5, părinţi ai unor copii de la grădiniţele „Camil Ressu”, „Nanny” şi „Tedi”.

„Speram ca tinerii voluntari din CNMK, care deşi sunt în vacanţă încă vin la clubul de voluntariat, vor putea convinge pe viitor şi mai mulţi membri ai comunităţii gălăţene că pentru orice schimbare va exista mereu Clubul „Aici şi Acum”, prielnic acţiunilor civice”, ne-au declarat cele două coordonatoare, profesoarele Rodica Bîra şi Mioara Boca Zamfir.

Citit 1358 ori Ultima modificare Marți, 16 Iulie 2013 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.