Mercurial de sezon estival: Află cât mai costă o pizza la terasele şi restaurantele gălăţene

Mercurial de sezon estival: Află cât mai costă o pizza la terasele şi restaurantele gălăţene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă nu îţi permiţi să savurezi o pizza în una dintre faimoasele pizzerii din Italia, o poţi face la malul Dunării, în municipiul Galaţi, unde găseşti, la fiecare pas, pizzerii şi restaurante care te aşteaptă cu zeci de sortimente, pentru toate gusturile şi toate buzunarele. În medie, produsul, care este preferat de tot mai mulţi români, costă în jur de 16 lei, iar restaurantele şi pizzeriile din oraş practică oferte dedicate atât vegetarienilor, cât şi consumatorilor de carne şi fructe de mare. De altfel, gălăţenii care adoră creveţii, scoicile, caracatiţa sau calamarul vor scoate cei mai mulţi bani din buzunar pentru a savura o pizza cu asemenea ingrediente, întrucât un astfel de preparat costă, în medie, 22 de lei. Chiar şi pentru cei care au chef să lenevească şi să nu iasă din casă, restaurantele şi pizzeriile din oraş au găsit rapid o soluţie: livrarea la domiciliu. Pentru asta, însă, trebuie să comandaţi, în general, minim două pizza, iar, de cele mai multe ori, sunteţi recompensaţi şi cu un suc sau o apă, pentru care nu trebuie să achitaţi vreun leu în plus. Bineinţeles că mai multe pizza comandate înseamnă un discount mai mare, dar şi mai multe băuturi pentru care nu plătiţi nimic.

Terasele şi restaurantele situate pe Faleza Dunării oferă, de asemenea, zeci de sortimente de pizza, pentru care gălăţenii trebuie să scoată din portofel între opt şi aproape 30 de lei. De exemplu, la Nic-Nic preţul unei pizza porneşte de la 16 lei şi poate urca până la 27 lei, la Libertatea 2000 un astfel de produs costă între 14 şi 16 lei, iar la Malnaş – în medie 15-16 lei. La restaurantul Insula o pizza costă între 15 şi 17 lei, iar la Panoramic gălăţenii pot achita pentru o astfel de mâncare între opt şi 19 lei.

Pizzeriile din oraş sunt, însă, permanent în competiţie şi oferă o paletă largă de sortimente, care conţine, printre altele, curcan, pui, fasole verde, ananas, spanac, caracatiţă, scoici, creveţi sau ton. La una dintre cele mai frecventate – Full House - o pizza porneşte de la 11,50 de lei şi ajunge până la 23 de lei, cea mai scumpă având în compoziţie creveţi, ton, mozzarella şi parmezan. O pizza La Familia, pentru şase-şapte persoane, costă, însă, 33 de lei. La D' Agostino, o pizza costă între 12 şi 42 de lei, la Cuptorul Încins – şapte - 20 de lei, la Serafin 15-45 de lei, la Hazard – 14-18 lei, iar la Europizza – 15,5 - 38,5 lei.

Pizzeriile oferă şi sortimente cu finetti, banane, îngheţată, ananas şi nu numai.

Citit 6809 ori Ultima modificare Marți, 23 Iulie 2013 17:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.