Campanie VL "Eu vara nu dorm!": Cât costă să-ţi faci concediul în zona Bran-Moeciu

Campanie VL "Eu vara nu dorm!": Cât costă să-ţi faci concediul în zona Bran-Moeciu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Călătoria noastră de vacanţă continuă pe poteci răcoroase de munte, de această dată în judeţul Braşov. Ne îndreptăm spre misteriosul Castel Bran, situat la 30 km de Braşov, dăm o fugă la Moeciu şi apoi înspre Râşnov, în Ţara Bârsei.

Brand de ţară

Când spui Bran, gândul te duce la Castelul Bran, cel care a dus vestea în lungul şi-n latul pământului despre „grozăviile” lui Vlad Ţepeş. Aşezat într-un loc pitoresc, între Munţii Bucegi şi Piatra Craiului, castelul a fost ridicat la începutul veacului al XIII-lea de cavalerii teutoni. Este atestat la 1377, în vremea lui Ludovic de Anjou. Din 1920 a fost reşedinţa Reginei Maria; după 1948 a fost confiscat de comunişti, iar în 2009 a fost retrocedat familiei de Habsburg. La Castelul Bran a fost realizat filmul „Interviu cu un vampir”, o producţie care a deformat adevărul istoric despre voievodul român Vlad Ţepeş (1431-1476). Ca obiectiv turistic, vestitul castel este brand de ţară, fiind în topul celor mai vizitate locuri din Europa. Vara, aşezarea Bran oferă posibilitatea drumeţiilor, iar iarna puteţi merge la schi (inclusiv nocturn) şi săniuş.

Pensiuni şi preţuri

La Bran găsim cazare la Pensiunea Contele Vladimir, cu vedere înspre munţi. Preţurile sunt între 89 lei pe zi o persoană şi 123 lei pe zi o cameră dublă. Camera cu baie cu jacuzzi costă 190 lei. Are internet şi există posibilitatea plăţii serviciilor cu orice tip de card. Se pot face rezervări on-line, cu plata de 50 la sută, prin BRD. Casa Flavius Bran este lângă Castelul Bran; are microfermă proprie şi bucătărie la dispoziţia doritorilor. Preţurile sunt de la 120 lei/camera single la 170 lei pe zi pentru două persoane; 190 lei pe zi, dacă doriţi baie cu jacuzzi. Pensiunea Puzzle are condiţii de cazare în apartamente cu 1-2 camere, la 50 lei pe zi de persoană. La Pensiunea Dan, cazarea este 60 lei pe zi pentru camera dublă. Are living, foişor şi grătar. Odihna la Vila Aluniş face 80 lei pe zi pentru camera dublă.

Agroturism la Moeciu
Sunt posibilităţi de cazare şi la Moeciu, aşezare situată pe un vechi drum comercial ce lega, începând din Evul Mediu, Braşovul de Dunărea de Jos. Faima Castelului Bran a făcut ca aici să se dezvolte în ultimii ani agroturismul. Peste noapte, putem trage la Casa Ana, în Moeciu de Sus, cu 80 de lei pe zi pentru camera dublă. Pentru mai mult de două zile cazare, plătim 70 lei pe zi. Are parcare proprie, acces la internet wireless. Dacă poposim la Vila Ilincu, o zi de cazare în cameră dublă (cu baie) face 60 de lei. La Casa Mada (Moeciu de Sus) costă 50 lei (baie la comun) sau 60 de lei pe zi o cameră dublă, cu baie proprie. În Moeciu de Jos, la Vila Aron, cazarea este 70 de lei pe zi o cameră dublă. Pensiunea "La Baronu" închiriază camere cu 50 de lei pe zi.
La Cetatea Râşnov
Istorica aşezare Râşnov se află în Ţara Bârsei, la 15 km de Braşov. Râşnov este la poalele Muntelui Postăvarul şi la mică distanţă de trecătoarea Rucăr-Bran-Cheia-Predeal. Odinioară i se zicea Ruja, care se traduce din germană prin ”Poiana Rozelor”. Ca obiective importante avem Cetatea Râşnov, atestată în 1335, şi Rezervaţia de urşi. Ne putem odihni la Casa Ducar, unde ospitalitatea şi serviciile ajung 90 lei pe zi la camera dublă. Pensiunea Râşnov oferă cu 70 lei pe noapte camera dublă. La Casa Georgescu, camera dublă costă 80 de lei pe noapte în cursul săptămânii şi 120 lei, în weekend. La Vila Mia, în cursul săptămânii, camera dublă este 65 lei pe zi, iar în weekend 69 lei pe zi. Are oferte speciale pentru cel puţin trei zile de cazare. Pensiunea Alexia este lângă Cetatea Râşnov şi la 3 km de Rezervaţia de urşi. În cursul săptămânii, cazarea face 60 de lei, iar în weekend 90 lei pentru camera dublă.

Legături Galaţi-Braşov

Între Galaţi şi Braşov este o distanţă, pe calea ferată, de 350 de kilometri. De la Galaţi există zilnic, pe CFR, o singură legătură: trenul Interregio, cu plecare, dimineaţa, la ora 6,40. Un bilet la clasa a II-a costă 70,6 lei. Înspre Braşov se poate purcede şi cu microbuzul, din Autogara “Dumitru” Galaţi, plecările sunt la orele 6,30, 7,00, 14,30 şi 16,00 sau din Micro 19, în faţa Hotelului Magnus, la 6,00, respectiv 15,30. Distanţa este de aproximativ 300 km pe şosea, iar preţul unui tichet de călătorie este de 50 de lei. Din Braşov se pleacă din Autogara 2 înspre Bran-Moeciu, localităţi spre care există legături din jumătate în jumătate de oră, iar la sfârşitul săptămânii, sâmbăta şi duminica, din oră în oră. Tot din Autogara 2 Braşov se pleacă, în aceleaşi condiţii, şi înspre Râşnov.

Citit 2101 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Iulie 2013 11:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.