Teologia vorbită a străzii: Cum vor posti gălăţenii

Teologia vorbită a străzii: Cum vor posti gălăţenii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Înainte cu câteva zile de începutul Postului Adormirii Maicii Domnului, perioadă asemănată de Sfinţii Părinţi cu cea din Postul Mare, am adresat câtorva gălăţeni o întrebare simplă: „Cum vom parcurge Postul Adormirii Maicii Domnului?”

„Citesc Paraclisul Maicii Domnului”

„Voi posti în privinţa alimentaţiei, fiindcă e vară şi se găsesc de toate acum, apoi, voi citi mai des Paraclisul Maicii Domnului. De regulă merg la rugăciune, la Biserica Precista şi mai vin şi la Catedrală, la Sfântul Maslu. Cu siguranţă o să mă spovedesc şi o să mă împărtăşesc. Şi din puţinul meu, voi încerca să ajut un sărac”, ne-a spus doamna Eufosina, în vârstă de 70 de ani (foto1).

„Cu mulţumiri la Dumnezeu”!

„Eu am venit la Catedrală ca să-I mulţumesc lui Dumnezeu şi Maicii Domnului că am luat examenul de bacalaureat şi am intrat la facultate. Mă rog la Sfinţi să mă ajute în continuare, în special, mă rog Maicii Domnului ca să mă acopere cu grija ei şi să mă ferească de rele”, ne-a spus Ionela Muşat, 19 ani, studentă anul I, la Universitatea Dunărea de Jos. (foto 2)

"Puţină milostenie"...

„Am avut o problemă de sănătate şi de atunci vin mereu în Casa Domnului ca să-I mulţumesc Lui şi Maicii Domnului. Şi cum vine Postul Adormirii Maicii Domnului, fireşte că voi face gesturile fireşti, creştineşti de a aduce slavă Celui de Sus. Voi face curăţenie în  casa mea, în gândurile mele, dar şi în atitudinea mea. Sper să pot să fac şi ceva milostenie, că doar prin fapte se vede credinţa noastră şi mulţumirea faţă de Dumnezeu”, ne-a mărturisit Rodica Duma, profesoară la un liceu gălăţean. (foto 3)

Citit 863 ori Ultima modificare Vineri, 26 Iulie 2013 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.