Campanie VL "Eu vara nu dorm": Delta Dunării - raiul din vecini

Campanie VL "Eu vara nu dorm": Delta Dunării - raiul din vecini
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru un concediu reuşit nu ai neapărat nevoie de foarte mulţi bani. Gălăţenii care nu dispun de fonduri nelimitate se pot orienta pentru o vacanţă în Delta Dunării. Fie că este vorba de Sulina, Murighiol sau Mila 23, se pot găsi cazări la preţuri absolut rezonabile, în cazul în care nu aveţi pretenţii exagerate.

Cel mai fin nisip din România

Cea mai avantajoasă variantă pentru cei care îşi doresc un concediu în Deltă este cazarea la o gazdă. O cameră într-un apartament din Sulina spre exemplu vă scoate din buzunar aproximativ 70 de lei pe zi. Dacă aveţi noroc, gazda vă va şi găti zilnic câte o masă pescărească, acesta fiind un mod foarte bun de a mai scăpa de ceva cheltuieli. Din banii economisiţi astfel, vă puteţi bucura de plimbări cu barca, de partide de pescuit şi câte şi mai câte. Totuşi, cazarea în Sulina este puţin mai scumpă decât în restul aşezărilor din Deltă, având în vedere că aici puteţi beneficia şi de avantajele unui concediu la mare. Trebuie menţionat că plaja din Sulina este locul cu cel mai fin nisip din România.

Cazare mai ieftină

Există şi opţiuni mai ieftine. Potrivit site-ului turistinfo.ro, cea mai ieftină cazare o găsiţi la Jurilovca, la Casa Tradiţională Lipovenească, unde pentru o noapte de cazare scoateţi din buzunar doar 40 de lei pentru o cameră cu baie pe hol.

La Mila 23, la casa de vacanţă Flamingo, cazarea costă în timpul săptămânii 50 de lei, iar în weekend 70 de lei. Cu aceste sume închiriaţi o cameră dublă, cu baie pe hol.

La Murighiol, la Pensiunea Alex, pentru o cameră dublă cu baie pe hol scoateţi din buzunar 50 de lei, indiferent de perioada săptămânii.

O altă opţiune de cazare în Deltă este la Crişan. La căsuţa Mihaela, situată în comuna Murighiol, lângă lacul Sărături, beneficiaţi de parcare auto şi loc de joacă pentru copii. De asemenea, proprietarii pensiunii organizează partide de vânătoare şi de pescuit, plimbări în Deltă  şi închiriază bărci cu vâsle şi cu motor. Preţurile aici pleacă de la 50 de lei pe noapte pentru o cameră dublă fără baie şi ajung la 150 de lei pentru o cameră cu trei sau patru locuri, cu baie în cameră.

Varianta Sf.Gheorghe

Dacă vreţi să aveţi parte şi de experienţa Deltei şi a mării, nu numai Sulina reprezintă o opţiune. Puţeţi merge şi la Sfântu Gheorghe. Cea mai ieftină cazare de aici este la Complexul Turistic Delta, unde o cameră costă 70 de lei pe noapte. În Sfântu Gheorghe aveţi parte de o plajă foarte întinsă, care vă poate potoli setea de litoral. De asemenea, rezervaţia naturală Sacalin - Zătoane se întinde pe circa 21.000 de hectare, în sudul comunei Sfântu Gheorghe. Zona cuprinde complexul de lacuri, gârle şi grinduri aflat în partea sudică a Deltei şi este formată din grinduri marine tinere, nisipoase ce alterneaza cu lacuri puţin adânci sau izolate.

Dacă vreţi experienţa completă a Deltei puteţi merge la Mahmudia. Casa de vacanţă Grigore din localitate, situată la 40 de metri de Dunăre, dispune de două camere duble, o cameră single, bucătărie, baie, terasă în faţa casei, dar şi de o curte spaţioasă pentru parcare şi grătar. O cameră costă 70 de lei.

Ultima ofertă vine de la Dunavăţul de Jos, de la casa de vacanţă Dunavăţul de Jos. Casa se află pe malul canalului ce înconjoară localitatea. Aici se poate ajunge cu maşina şi se poate pleca cu barca din curte pe toate canalele Deltei. De asemenea, o plimbare cu şalupa rapidă până pe malul mării, la Sfântu Gheorghe, durează numai o oră. Proprietarii casei le oferă turiştilor lansete şi undiţe gratis, în cazul în care nu  au venit cu ele de acasă. În plus, se poate pescui chiar de pe pontonul din curtea casei.

Cum ajungem la Tulcea şi Sulina

Cea mai scurtă variantă de a ajunge la Tulcea este de a trece cu bacul pe la I.C. Brătianu, după care mergeţi pe ruta Luncaviţa - Isaccea - Tulcea. Şoseaua este relativ bună, chiar dacă unele porţiuni sunt încă în lucru. Cea de-a doua variantă este să mergeţi până la Brăila, după care treceţi cu bacul şi folosiţi ruta Brăila - Măcin - Greci - I.C.Brătianu - Cataloi - Tulcea. Pe această rută, şoseaua se prezintă în condiţii ceva mai bune, singurul inconvenient fiind că ocoliţi aproximativ 30 de kilometri.

Pentru a ajunge în Deltă, din Tulcea trebuie să vă suiţi pe vapor. Un bilet de călătorie până la Sulina, cea mai îndepărtată destinaţie, costă 45 de lei, dacă alegeţi o cursă normală. Drumul de la Tulcea până la Sulina în aceste condiţii durează aproximativ patru ore. În cazul în care doriţi să ajungeţi mai repede, puteţi opta pentru o cursă rapidă, care vă scoate însă din buzunar 70 de lei. În cazul în care achiziţionaţi bilete dus-întors aveţi parte de reduceri importante.

 

Citit 2039 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Iulie 2013 18:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.