Duminică, rugăciune la Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului”/ Pelerinaj la Cudalbi

Duminică, rugăciune la Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului”/ Pelerinaj la Cudalbi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii sunt aşteptaţi în pelerinaj la Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului” din Cudalbi, care îşi va sărbători hramul, duminică, 8 septembrie. Potrivit tradiţiei şi rânduielii bisericii, Sfânta Liturghie va fi săvârşită de Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Mănăstirea de la Cudalbi este ctitoria boieroaicei Eugenia Pană şi a fost zidită între anii 1925 şi 1933, pe moşia sa, Dealul Gologanu, deal care a dat denumirea aşezării monahale.

În anii comunismului, mănăstirea a fost desfiinţată, pentru ca după 1990, cu binecuvântarea arhiereului locului, maica stareţă Mariani Popa să transforme locul într-un autentic centru de tradiţie în credinţă. Astăzi, în aşezarea monahală trăiesc, în Hristos şi cu Hristos, 33 de călugăriţe care se roagă şi lucrează peste 70 de hectare de pământ, îngrijesc trei pavilioane de stupi cu albine, au o fermă de animale, plus o gospodărie considerabilă. Din agoniseala proprie şi din donaţii, în ultimi ani, maica Mariani a ridicat o frumoasă biserică, trei corpuri de chilii, dotate potrivit tradiţiei. Astă-seară şi mâine, ca în fiecare zi, Maica Domnului ne aşteaptă la rugăciune.

Citit 1118 ori Ultima modificare Vineri, 06 Septembrie 2013 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.