Teologia vorbită a străzii: Cum ne raportăm la Marea Trecere

Teologia vorbită a străzii: Cum ne raportăm la Marea Trecere
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cum trebuie să ne pregătim noi, creştinii, aici pe pământ pentru Marea Trecere?, aceasta a fost întrebarea pe care le-am adresat-o unor semeni.

„Tema morţii şi a ceea ce este Dincolo de viaţa pământească este veche de când lumea, iar noi, creştinii, ştim că viaţa de pe pământ nu e ultima realitate. Suntem trecători pe pământ şi un creştin trebuie să se pregătească permanent pentru viaţa de Dincolo. Buna cuviinţă, rugăciunea, viaţa cumpătată, fapta bună pentru aproapele nostru sunt gesturi fireşti care nu ar trebui să lipsească din atitudinea şi din trăirea noastră”, spune prof. Lucia Balint, de la Universitatea Dunărea de Jos, preşedinta Filialei Galaţi a Societăţii Naţionale a Femeilor Creştin Ortodoxe din România.

„Trecerea noastră pe aici pe pământ trebuie să fie cu gândul la cele viitoare. Privesc momentul cu multă grijă şi cu groază pentru păcatele pe care le săvârşesc, aici, pe pământ. Nu devenim nemuritori prin păcat, ci prin fapte bune, prin dragostea de Dumnezeu şi aproapele. Acolo, Sus, când vom pleca nu ne va mai judeca un om oarecare, ci Însuşi Dumnezeu. Încerc să nu lipsesc din biserică, să fac fapte bune, dar cine ştie cât de mult Îi plac lui Dumnezeu faptele mele? Oricum, e clar că dincolo de rugăciunile pe care le fac preoţii şi alţii pentru noi, contează ceea ce facem aici, pe pământ”, spune doamna Maria, în vârstă de 76 de ani, enoriaşă la Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi” din Galaţi.

„Viaţa de dincolo trebuie să fie o permanentă preocupare a vieţii noastre, din leagănul copilăriei şi până la maturitate. Sunt momente când uităm, în special în tinereţe, despre faptul că suntem muritori. Cu gândul la viaţa de dincolo, trebuie să facem fapte bune, să ne alăturăm celor care au nevoie de sprijinul nostru atunci când au nevoie de noi şi nu mai târziu”, spune Violeta Ionescu, scriitor şi ziarist. 

Citit 765 ori Ultima modificare Vineri, 06 Septembrie 2013 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.