Un plop pune în pericol viaţa gălăţenilor: "Oricând se poate întâmpla o tragedie"

Un plop pune în pericol viaţa gălăţenilor: "Oricând se poate întâmpla o tragedie"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Copiii şi adulţii care locuiesc pe strada Oţelarilor, la nr. 25, dar şi gălăţenii care doar tranzitează zona, riscă, în orice moment, să fie grav accidentaţi de ramurile a doi copaci, pe care autorităţile îi ignoră de peste un an de zile. Un plop, înalt de peste 10 metri, dar şi un zarzăr, de aproximativ patru metri, care stau să cadă, sprijinindu-se doar într-o ţepuşă din fier a unui gărduţ aflat în faţa blocului E2, i-au băgat în sperieţi locatarii celor două scări.

Oamenii se tem pentru viaţa lor, dar şi a copiilor, întrucât, nu de puţine ori, s-a întâmplat ca ramuri ale plopului, aproape la fel de înalt ca şi blocul E2, să se desprindă şi să pice pe stradă sau pe trotuar. Sesizările transmise de locatari către Primărie şi Gospodărire Urbană au rămas, însă, fără ecou.

„Cei de la Primărie ne-au răspuns că trebuie să apelăm la Gospodărire Urbană. Am sesizat şi această societate, a venit cineva de acolo, în urmă cu câteva luni de zile, dar nu s-a mai întors. Nu vrem decât să ne ajute să evităm o tragedie”, ne-a declarat Ghiţă Bulgaru, unul dintre locatarii blocului E2. Gălăţeanul le solicită autorităţilor să le sară în ajutor pentru a putea tăia zarzărul, dar, mai ales, pentru a reduce înălţimea plopului, care atentează la viaţa locatarilor din zonă şi a trecătorilor.

„La o vreme rea, cineva îşi va pierde viaţa aici. Oricând ne aşteptăm să se întâmple o nenorocire. Nu mai vorbesc de stricăciuni. Am refăcut faţada blocului, am izolat-o, am văruit-o şi riscăm să ne fie distrusă lucrarea. S-a întâmplat, de foarte multe ori, ca atunci când a bătut vântul mai tare să se rupă crengi şi să pice. Şi iarna, când îngheaţă crengile, se rup şi pică. Sunt mulţi copii în zonă, se joacă pe trotuar şi ne este teamă să nu se întâmple ceva cu ei. Trebuie să luăm măsuri, să prevenim, nu să stăm nepăsători şi să permitem să se întâmple o tragedie. În urmă cu două-trei săptămâni, de exemplu, la un alt copac din zonă, un macaragiu a făcut o manevră greşită şi a atins nişte crengi. Una a căzut peste el şi l-a omorât”, ne-a mai spus Ghiţă Bulgaru.

Eduard Grosu, directorul Gospodărire Urbană SA, ne-a declarat că va lua legătura cu locatarii blocului E2 şi va demara verificări pentru ca o echipă de angajaţi să poată veni în sprijinul gălăţenilor de pe strada Oţelarilor.

Citit 1526 ori Ultima modificare Duminică, 15 Septembrie 2013 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.