Un plop pune în pericol viaţa gălăţenilor: "Oricând se poate întâmpla o tragedie"

Un plop pune în pericol viaţa gălăţenilor: "Oricând se poate întâmpla o tragedie"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Copiii şi adulţii care locuiesc pe strada Oţelarilor, la nr. 25, dar şi gălăţenii care doar tranzitează zona, riscă, în orice moment, să fie grav accidentaţi de ramurile a doi copaci, pe care autorităţile îi ignoră de peste un an de zile. Un plop, înalt de peste 10 metri, dar şi un zarzăr, de aproximativ patru metri, care stau să cadă, sprijinindu-se doar într-o ţepuşă din fier a unui gărduţ aflat în faţa blocului E2, i-au băgat în sperieţi locatarii celor două scări.
Oamenii se tem pentru viaţa lor, dar şi a copiilor, întrucât, nu de puţine ori, s-a întâmplat ca ramuri ale plopului, aproape la fel de înalt ca şi blocul E2, să se desprindă şi să pice pe stradă sau pe trotuar. Sesizările transmise de locatari către Primărie şi Gospodărire Urbană au rămas, însă, fără ecou.
„Cei de la Primărie ne-au răspuns că trebuie să apelăm la Gospodărire Urbană. Am sesizat şi această societate, a venit cineva de acolo, în urmă cu câteva luni de zile, dar nu s-a mai întors. Nu vrem decât să ne ajute să evităm o tragedie”, ne-a declarat Ghiţă Bulgaru, unul dintre locatarii blocului E2. Gălăţeanul le solicită autorităţilor să le sară în ajutor pentru a putea tăia zarzărul, dar, mai ales, pentru a reduce înălţimea plopului, care atentează la viaţa locatarilor din zonă şi a trecătorilor.
„La o vreme rea, cineva îşi va pierde viaţa aici. Oricând ne aşteptăm să se întâmple o nenorocire. Nu mai vorbesc de stricăciuni. Am refăcut faţada blocului, am izolat-o, am văruit-o şi riscăm să ne fie distrusă lucrarea. S-a întâmplat, de foarte multe ori, ca atunci când a bătut vântul mai tare să se rupă crengi şi să pice. Şi iarna, când îngheaţă crengile, se rup şi pică. Sunt mulţi copii în zonă, se joacă pe trotuar şi ne este teamă să nu se întâmple ceva cu ei. Trebuie să luăm măsuri, să prevenim, nu să stăm nepăsători şi să permitem să se întâmple o tragedie. În urmă cu două-trei săptămâni, de exemplu, la un alt copac din zonă, un macaragiu a făcut o manevră greşită şi a atins nişte crengi. Una a căzut peste el şi l-a omorât”, ne-a mai spus Ghiţă Bulgaru.
Eduard Grosu, directorul Gospodărire Urbană SA, ne-a declarat că va lua legătura cu locatarii blocului E2 şi va demara verificări pentru ca o echipă de angajaţi să poată veni în sprijinul gălăţenilor de pe strada Oţelarilor.

Citit 1462 ori Ultima modificare Duminică, 15 Septembrie 2013 17:57

5 comentarii

 • postat de 15 09 2013
  Luni, 16 Septembrie 2013 12:56
  5.13.158.***
  Libertatea de a MINTI? Corectii urbane cu BULDOZERUL primariei
  Ati publicat in nr 7240 /31 iulie 2013 un material tipic timpurilor ticaloase :....DEMOLARTEA GARAJELOR /CHIOSCURILOR DIN MAZEPA" - "sustinut " cu ARGUMENTE comandate: o imagine agreata de dn. primar al urbei si de primul sau manager: tonete din tabla construite haotic, neautorizat, ne incluse in planul de urbanism al urbei.Si aceste mult hulite constructii sunt o sursa pentru aprovizionare a cartierului, de impozite /taxe fara numar- dela lucratorii acestor puncte de lucru.
  Se motiveaza , in textul publicat- ca pornim cu "demolarea" din zona centrala a constructiilor inestetice;se lasa impresia ca dn. primar "ocroteste " cetatenii din cartierele marginase si porneste motoarele buldozerului primeriei -cu prioritate - in Mazepa. NU am inteles criteriul selectiei. In orice cartier veti demola constructii bine facute si conforme-ar fi o nelegiure cu consecinte neprevizibile.Textul publicat de V.L si imaginea "de impact" beneficiaza de un evident grobianism, o gandire primitiva ce nu se apropie de practicarea jurnalismului civilizat, echitabil, strain de partialitate Ce doriti sa demolati? Mazepa/zona ANCORA este un cartier armonis /modern/proiectat un microraion inzestrat cu tot ce -i este tebuitor pentru acoperirea cerintelor amsamblului proiectat /executat conform normelr ca sunt si vor fi multa vreme recunocute ca fiind valabile. In anul 1976 a fost construit -in consens cu PUG/PUZ aproximativ 30 garaje (dimensiunbi 18 mp/buc) proprietate personala a locuitorilor din cartier -construtii rerzistente : fundatii continuie + schelet + planseu din beton armat; zidarie din caramida/ iinlocuitori, retea energie electrica-toate constructii estetice, rezitente (cele 3 ultime cutremure majore - nu au evidentiat componente "firave" ale acestor constructii); inainte de 1970 a fost construit un complex alimentar care include si unitati prestatoare de servicii. Nici una din aceste constructii nu este "din tabla" nu compromite PUG/PUZi .Care din aceste obiective utile comunitatii sunt "tarabe din tabla", in dizonanta cu amsamblul cartierului? Dece V.L practica malpraxixul la scara mare -publica imagini "selectate " pentru a servi un obiectiv nemarturisit. Asteptam sa se transmita locuitorilor din zona "mult iubita" de dn primar si al sau manager: cine va fi beneficiarul terenului ce se va elibera? ce se va construi si pentru cine? Ce beneficii vor avea locatarii limitrofi "GALERIEI...? Ce profil va avea galeria amintita de menegerul primariei" care vor fi avantajele comunitatii prin comparatie cu impozitele/taxele + derivatele incasate in prezent/anual si cele rezultate din studiul de oportuniotate? Ce statut va avea terenul "eliberat?.Cum poate fi definit interesul public invocat de faptuitorii demolarii -am in atentie daca interesul public se suprapune cu obiectivul urmarit de primarie/Consiliul local. Domnul primar si al sau sprijin -Consiliul local + managerul - nu au rostit nimic- in perioada cand ne-au cerul votul-despre demolarea constructiilor bine edificate, in conformitate cu proiecte tehnice temeinice , PUG /PUZ.-inclusiv din MAZEPA/ANCORA. Cu siguranta ca de ar prezentat-o ca obiectiv , altul ar fi fost raspunsul alegatorilor. Find realmente in cauza interese ale locuitorilor unui cartier cu populatie densa, ar fi bine sa fie consultati si populatia privind "binele" ce i s-a planuit de catre alesii obstei.
  Astept replica initiatorilor demolarilor (si a sustinatorilor acestora)- nu a unor "tarabute " din tabla. Transmteti, va rog si dlui primar textul ce-l voi sustine si cu alte argumente
  0
  0
  Raportează
 • postat de Roxana Ioana
  Luni, 16 Septembrie 2013 10:57
  82.208.163.***
  si in tiglina 3 In fata la blocul B3 este la fel, sta sa cada..nu face nimeni nimic de la primarie...
  0
  1
  Raportează
 • postat de rufosu
  Luni, 16 Septembrie 2013 08:26
  92.80.168.***
  Copacu ca copacu, dar rufele puse la uscat... :)))
  0
  5
  Raportează
 • postat de PAMINT CATALINA
  Luni, 16 Septembrie 2013 07:56
  5.13.147.***
  SI ASOCIATIADIN STR.BASARABIEI NR. 148 BL.N8 SC.2 A FACUT NENUMARATE PETITII CA SA VINA SA TAIE PLOPII CARE SINT IN PERICOL DAR NIMENI NU NE BAGA IN SEAMA PROBABIL SE ASTEAPTA SA SE INTIMPLE VREUN ACIDENT.
  0
  2
  Raportează
 • postat de jiji
  Luni, 16 Septembrie 2013 07:33
  92.81.20.***
  Pe langa plopul asa zis pericol public, de ce nu spune nimeni nimic si de gardul ala rosu cu alb. Parca e de pe vremea lui Vlad Tepes. Varfurile tevilor din care e facut au fost retezate oblic probabil respectivul gard avand si rol de protectie antiotomana.
  Daca aluneca cineva pe trotuar si cade in gardul ala sigur nu mai scapa viu.
  OAre gardurile astea care imprejmuiesc blocurile nu ar trebui sa aibe un stas, sa respecte niste norme minime de protectie?
  0
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.