Deşeuri aruncate la voia întâmplării/ Gălăţenii din cartierul Fileşti solicită ajutorul poliţiştilor şi al comisarilor de mediu
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Deşeuri aruncate la voia întâmplării/ Gălăţenii din cartierul Fileşti solicită ajutorul poliţiştilor şi al comisarilor de mediu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru că le lipsesc bunul simţ, educaţia sau spiritul civic, mai mulţi gălăţeni (persoane fizice şi juridice) aleg să scape de deşeurile din gospodării sau din incinta societăţilor la care lucrează, aruncându-le la voia întâmplării, la marginea cartierului.

În zona Gării CFR, în apropierea drumului de acces, la finele săptămânii trecute, erau depozitate cantităţi impresionante de deşeuri, cele mai multe provenind din construcţii. Pe lângă bucăţi de ciment, lemn sau materiale feroase, spaţiul verde din apropierea gării era sufocat şi de PET-uri, ambalaje şi cutii de toate felurile. Acelaşi peisaj dezolant l-am regăsit şi în apropierea caselor nou construite pe strada Gheorghe Şincai. „Nu noi aruncăm gunoaie. Vin din alte zone şi aruncă aici. Culmea este că nu văd pe nimeni făcând asta ziua. Am stat la pândă, am urmărit. Noaptea vin şi aruncă, iar dimineaţa te trezeşti cu asemenea privelişte în faţa ochilor. Nu ştiu cine ar putea să-i liniştească pe oamenii ăştia. Doar nişte amenzi mari. Dar cine să le dea?”, ne-a spus un gălăţean care locuieşte în apropierea Gării CFR.

Oamenii solicită ajutorul Poliţiei Locale şi al comisarilor de mediu pentru a stopa fenomenul alarmant al depozitărilor necontrolate de deşeuri.

Citit 1081 ori Ultima modificare Duminică, 22 Septembrie 2013 17:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.