Investiţie de 1,5 milioane de lei: Sistem informatic la spitalul din Tecuci
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Investiţie de 1,5 milioane de lei: Sistem informatic la spitalul din Tecuci
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci va cheltui în jur de 1.450.000 de lei pentru crearea unui sistem informatic care să ajute la gestionarea mai eficientă a datelor pacienţilor şi la facilitarea comunicării dintre diferitele compartimente ale instituţiei * Banii necesari proiectului provin din fonduri europene


Programate să înceapă la jumătatea lunii octombrie, lucrările pentru modernizare vor fi gata, promite conducerea spitalului, la sfârşitul lui februarie 2014. „Prin dezvoltarea sistemului informatic şi informaţional urmărim, în primul rând, creşterea calităţii serviciilor medicale. Va fi dezvoltată şi extinsă reţeaua de calculatoare din interiorul spitalului, ceea ce va permite utilizarea unor servere noi. De asemenea, va fi asigurat un suport fizic (hardware) completat şi de softuri noi. Tehnica de calcul va fi şi ea mai performantă. Şi la aparatul de radiologie vor fi aduse îmbunătăţiri, renunţându-se la tehnica de lucru cu filme de care dispunem în prezent”, a explicat inginerul Teodor Negru, managerul spitalului tecucean.

De ce „mai eficient”

Pacienţii vor beneficia de pe urma acestor investiţii prin faptul că vor fi nevoiţi să aştepte mai puţin pentru un consult sau pentru efectuarea unei investigaţii medicale. Practic, odată ce se prezintă în spital, toate datele bolnavului vor fi introduse în sistem, aceste informaţii fiind disponibile mai apoi în timp real în fiecare cabinet. Astfel, va dispărea arhicunoscuta şi frustranta plimbare a fişelor pacienţilor din secţie în secţie.

Un alt beneficiu constă în faptul că se va şti „la zi” de ce medicamente mai dispune farmacia spitalului şi ce servicii medicale pot fi oferite. Ar trebui să dispară în acest fel „golurile” de anumite produse farmaceutice din depozitul farmaciei.

Medicină în faţa calculatorului

Bolnavii care au primit tratament în spital vor vedea cu exactitate ce reţete le-au fost prescrise şi la ce investigaţii medicale au fost supuşi. Cu un dispozitiv conectat la internet vor putea introduce într-o platformă CNP-ul pentru a avea acces la toate aceste date.

Până în prezent, patru spitale gălăţene beneficiază de sisteme  informatice asemănătoare: Spitalul de Boli Infecţioase, Spitalul de Copii, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor. În spitalele din multe alte judeţe astfel de sisteme informatice au devenit deja o obişnuinţă.

 

Citit 1270 ori Ultima modificare Duminică, 22 Septembrie 2013 17:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.