PAMFLET/ Bacalbaşa recunoaşte: "Habar n-avem ce-i cu cutremurele astea!"
Foto: Fotografie trucată | Fotomontaj: Bogdan Codrescu

PAMFLET/ Bacalbaşa recunoaşte: "Habar n-avem ce-i cu cutremurele astea!"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cutremurele de la Izvoarele au destabilizat clasa politică şi pe specialiştii pământului: unii plănuiesc să evacueze câinii din zonă, alţii numără seismele


Bacalbaşa, pregătit pentru dezastru: "În caz de cutremur mare, evacuăm toţi câinii"

Preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa, are deja un plan pentru a evita pierderile de vieţi în zona afectată de cutremure. "Dacă vine un cutremur mare suntem pregătiţi să evacuăm toţi câinii din zonă. Am trimis faxuri la toate primăriile, în care le-am cerut să îmi dea o listă cu toţi câinii şi cu cei responsabili de evacuarea acestora. Niciun câine nu va muri sub dărâmături cât timp voi fi eu preşedintele la CJ", a spus Bacalbaşa.

Preşedintele CJ a luat această decizie după ce s-au pierdut mai multe vieţi în recentele inundaţii. După cum se poate vedea în fotografia pe care o publicăm astăzi în exclusivitate, Bacalbaşa chiar a depus toate eforturile pentru a salva vieţile câinilor din Cudalbi, însă chiar şi aşa s-au înregistrat câteva victime. "Am fost la Izvoarele şi am rămas surprins de indolenţa autorităţilor. Lângă o casă dărâmată de cutremur era o cuşcă de câine care avea o crăpătură de câţiva centimetri. Oamenii ăia ce păzesc? Se gândesc numai la ei? În loc să pună mâna să repare crăpăturile de la cuşti, ei stau şi numără cutremurele. Pentru asta avem specialişti deplasaţi în zonă", a spus Bacalbaşa.

Seismologii nu înţeleg de ce li se cer explicaţii: "Noi doar numărăm cutremurele"

Specialiştii în fizica pământului deplasaţi în localitatea gălăţeană Izvoarele sunt pur şi simplu contrariaţi de faptul că cetăţenii au tot felul de pretenţii exagerate de la ei. "Închipuiţi-vă că unii ne întrebau de cauze, ne cereau să explicăm ce se întâmplă. De unde să ştim noi aşa ceva? Noi, la institut, doar numărăm cutremurele şi, eventual, le măsurăm intensitatea. Şi suntem foarte buni la asta, că nu ne trebuie decât studii de aritmetică de clasa I", a declarat Vasile Zgâlţâilă, cercetător seismolog.

În aceste condiţii, autorităţile locale sunt decise să apeleze la vraci şi ghicitoare ca să afle cauzele seismelor din Izvoarele. "Vom contacta toate prezicătoarele din ţară, o să mergem chiar şi la Caracatiţa Paul dacă e nevoie, important este să avem explicaţiile corecte. Pe seismologi îi mai ţinem pe-aici, că nu toţi locuitorii se pricep la adunat. Să ne spună de câte ori ne-a zgâlţâit, că am observat că se pricep de minune la asta", a spus un consilier local.

Specialiştii pământului: "Suntem îngrijoraţi! Avem în zonă aparatură de milioane de euro"

Seismologii deplasaţi în localitatea Izvoarele sunt panicaţi că un eventual cutremur de proporţii le-ar putea distruge aparatura de zeci de milioane de euro pe care au adus-o în zonă. "Dacă se dărâmă case, dacă mai rămân oameni sub dărâmături nu e mare tragedie. Închipuiţi-vă că un cutremur mare ne-ar putea strica instalaţiile. Avem aparate foarte scumpe, sunt adevărate minuni ale tehnicii. Uitaţi, de exemplu, acest cuantificator face adunări în timp record. La cel mult o oră după un cutremur îţi spune cu exactitate câte cutremure s-au înregistrat în ultimele 24 de ore. Doamne-fereşte să se întâmple ceva cu aceste aparate, ar trebui să le numărăm singuri, pe degete. Şi, la câte sunt, nu ne ajung nici zece mâini", a declarat seismologul Vasile Zgâlţâilă. Câţiva cercetători au propus ca toată aparatura deplasată în zonă să fie legată de câini, având în vedere că Nicolae Bacalbaşa deja a elaborat un plan de evacuare a patrupedelor în cazul unui seism de magnitudine mare.

Seismele provoacă delir: locuitorii din Izvoarele se jură că i-au văzut pe Saghian şi Viorel Ştefan

Câţiva dintre locuitorii din Izvoarele susţin că, de când cu activitatea seismică din zonă, în localitate ar fi fost văzuţi senatorul Gheorghe Saghian şi deputatul Viorel Ştefan. "Au venit amândoi şi au încercat să liniştească populaţia. Umblau din poartă în poartă şi mai împărţeau câte o sticlă de ulei, o pungă de zahăr şi o găleată", susţine un sătean.

Contactat telefonic pentru a lămuri misterul, pesedistul Dan Nica a izbucnit într-un râs isteric. "Cum să se ducă Saghian şi Viorel Ştefan în colegiile în care au fost aleşi? Dacă, Doamne-fereşte! îi prinde un cutremur pe acolo? Vedeţi-vă de treabă cu prostiile astea. Aberaţii, domnule! Păi Saghian şi Viorel Ştefan nu au mers în Izvoarele nici măcar în campania electorală de anul trecut", a declarat Dan Nica.

Psihologul satului, Eliza Sufleţel, a încercat să lămurească misterul acestor halucinaţii pe care le au localnicii. "Probabil că există o dorinţă ascunsă în sufletele oamenilor ca cei pe care i-au ales să îi reprezinte să vină la ei şi să îi ajute la nevoie. Panica poate crea tot felul de vedenii", a spus doamna Eliza.

Pagube incomensurabile: cutremurele de la Izvoarele au dărâmat panourile electorale de anul trecut

Seismele din ultimele zile au provocat pagube inestimabile. Cel puţin zece panouri electorale de anul trecut, majoritatea înfăţişându-i pe Gheorghe Saghian şi pe Viorel Ştefan, au căzut de pe stâlpi şi s-au deteriorat pe la colţuri. Degeaba au încercat unii săteni să le salveze, intervenţia a fost în multe cazuri tardivă. "Când am văzut că se zgâlţâie pământul am lăsat casă, masă, copii şi am fugit pe uliţă, unde ştiam că e sfântul panou. Prea târziu! Deja căzuse şi se umpluse de nămol. Pe urmă am fugit mai departe, la alt stâlp, la alt panou. Aceeaşi poveste", a relatat un alegător din Izvoarele.

Specialiştii estimează că va fi nevoie de câteva sute de milioane de euro pentru refacerea panourilor electorale. "Va trebui să le restaurăm pentru că sunt foarte importante. Dacă nu ar fi aceste panouri, oamenii habar nu ar avea cum arată senatorul şi deputatul lor", a declarat un oficial din CJ.

Contactat telefonic, Viorel Ştefan a fost foarte succint: "Din Galaţi sunteţi? Îmi pare rău, nu ştiu ce e pe la voi pe acolo, n-am mai fost de mult prin vestul ţării", a spus Ştefan.

Rezultate previzibile ale unui sondaj / Gălăţenii sunt de acord cu sterilizarea politicienilor

Un sondaj de opinie realizat recent demonstrează ceea ce mai toată lumea bănuia deja: 99 la sută dintre gălăţeni au declarat că sunt de acord cu sterilizarea politicienilor. Autorii sondajului au declarat că procentul ar fi putut fi mai mare dacă printre participanţi nu s-ar fi numărat şi câteva dintre amantele politicienilor. "Ne aşteptam la 100 la sută, dar cei care au făcut sondajul nu au ştiut că trebuie să evite garsonierele de la A-uri, din Ţiglina", a spus cercetătorul Petrică Politicămică.

După faptă şi răsplată: Funcţionar dat afară după ce a fost prins muncind

Un funcţionar din Primăria Galaţi a fost eliberat din funcţie după ce şeful său l-a surprins în timp ce muncea. "Este inadmisibil, aşa ceva nu s-a mai pomenit. Aici, în Primărie, toată lumea o freacă. Cine nu o freacă pleacă, să fie clar", a urlat primarul Marius Stan.

BMW a făcut vânzări record cu o super-promoţie: "La trei maşini cumpărate, primeşti o şaorma"

Şaormăria Passage este pur şi simplu blocată de când dealerul BMW din Galaţi a lansat noua promoţie: la trei maşini cumpărate, se oferă câte o şaorma cu de toate. "Pur şi simplu nu mai reuşim să onorăm toate cererile. E disperare. Am senzaţia că unii cumpără BMW-uri doar ca să primească şaorma moacă", a spus un vânzător de la Passage. "Mi-am luat nouă BMW-uri în ultima săptămână şi m-au tras în piept: la ultima şaorma nu mi-au pus şi castraveciori", a spus cocalarul Iulian.

S-au adaptat pentru piaţa gălăţeană / BMW va introduce în dotările standard CD-ul cu Guţă

Producătorul german de maşini BMW a decis să se adapteze pentru piaţa din Galaţi printr-o nouă dotare standard: un CD cu marele cântăreţ Guţă. Mai mult, nemţii sunt atât de siguri că nu vor da greş cu acest sistem încât au decis ca CD-ul să nu poată fi schimbat. "Ne iubim clienţii aproape la fel de mult pe cât iubesc ei manelele", a spus un oficial BMW.

Tudor Petre nu mai e şeful Electrocentrale: "Am acceptat cele 12 şpăgi compensatorii"

Fostul şef al Electrocentrale Galaţi, Tudor Petre, a decis să părăsească biroul directorial numai după ce i s-au dat asigurări că va primi 12 şpăgi compensatorii. "Nu e mult, dar îmi asigură traiul pentru următoarea perioadă, până îmi găseşte Victor Dobre ceva călduţ", a declarat Tudor Petre.

Sezon salvat pentru şoferii de maxi-taxi / Shanlian scoate o ediţie specială de şlapi îmblăniţi

Şoferii de maxi-taxi din Galaţi răsuflă uşuraţi după ce firma de renume Shanlian a anunţat că va scoate o ediţie specială de şlapi îmblăniţi. "Era cât pe ce să nu ne mai putem desfăşura activitatea. Unde s-a mai văzut şofer de maxi-taxi fără şlapi? Şi vine iarna, tătuţu, noi ce facem, că ne îngheaţă degeţelele? Bine că s-au gândit şi la noi ăia de la Shanlian, le mulţumim pe această cale", a declarat şoferul Costel Covrig. Un oficial de la compania producătoare de şlapi a recunoscut că 95 la sută din producţia specială va ajunge pe piaţa gălăţeană. "Ştim că e mare cerere acolo. În plus, trebuia să ne gândim şi la transportul local, nu?", a declarat directorul de marketing de la Shanlian.

Derutat de frigul de afară, un şofer Transurb a pus colinde cu Hruşcă

Panică într-un autobuz de pe traseul 105, după ce un şofer derutat a pus un CD cu colinde interpretate de Ştefan Hruşcă. "Era atât de frig afară, încât şoferul nu a mai stat pe gânduri şi a băgat un CD cu Hruşcă. Oamenii din autobuz începuseră deja să se panicheze şi să întrebe cât costă brazii în piaţă. Noroc de un puştan aflat în drum spre şcoală, care a zis că are doar trei săptămâni de cursuri anul acesta", a declarat un călător din cursa de sărbători. "Pur şi simplu mi s-a părut că e prea frig ca să nu fie decembrie. Iar în decembrie se ascultă Hruşcă, nu? În plus, deja am văzut nişte afişe prin oraş cu Ştefan Bănică şi m-am gândit că deja au venit sărbătorile", s-a apărat şoferul.

Pâslaru s-a ţinut de glume la Sărbătoarea Recoltei: "Scuze de întârziere, am semnat statul de plată la TVG"

Luat la rost de organizatori că a întârziat la inaugurarea ediţiei de anul acesta a Sărăbătorii Recoltei, Florin Pâslaru a avut chef de glume. "Mă scuzaţi pentru întârziere, a trebuit să semnez statul de plată pentru salariile la TVG", a declarat Pâslaru, moment în care doi reporteri şi un cameraman au rupt-o la fugă prin mulţime. Zadarnic a strigat Pâslaru în urma lor că a fost o glumă, jurnaliştii nu au mai putut fi ajunşi.

Placa Arhitectonică


Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2460 ori Ultima modificare Vineri, 04 Octombrie 2013 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.