Sfântul Apostol Andrei / Catedrala Siderurgiştilor, în sărbătoare

Sfântul Apostol Andrei / Catedrala Siderurgiştilor, în sărbătoare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Biserica „Sfântul Apostol Andrei” de pe platforma siderurgică gălăţeană îşi sărbătoreşte zilele acestea ocrotitorul. Astăzi, credincioşii din Combinat se vor bucura de prezenţa Înalt Prea Sfinţitul Casian şi a unor ierarhi care onorează Galaţii cu prezenţa şi se vor sfinţi prin prezenţa Sfintelor Moaşte.

„Catedrala Siderurgiştilor, cum i se mai spune, a fost târnosită în 29 noiembrie 2002, iar din anul 2005 se fac eforturi pentru a fi pictată”, ne spune părintele paroh Tiberiu Chiriluţă. Pictura nu este încă finalizată, însă - prin implicarea celor de la ArcelorMittal - programul iconografic a putut fi continuat în această vară. Bucureşteanul Alexandru Conţ este cel care a aşezat pictura în tehnica fresco, acelaşi penel pictând şi Capela Seminarului Teologic gălăţean.

După opt ani, pictura bisericii din Combinat a fost realizată în Sfântul Altar şi în naos, cu efortul financiar al ArcelorMittal. Acelaşi agent economic a susţinut şi plata stranelor. Atât stranele, cât şi catepeteasma sunt o inspirată broderie în lemn de stejar, executate la Tg. Neamţ. Icoanele de pe catapeteasmă poartă semnătura atelierului Panselinos din Iaşi.

Citit 1357 ori Ultima modificare Joi, 28 Noiembrie 2013 16:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.