Când va da Primăria Galaţi liber la traficul pietonal şi auto pe viaduct

Când va da Primăria Galaţi liber la traficul pietonal şi auto pe viaduct
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Viaductul care face legătura între oraş şi combinatul siderurgic ArcelorMittal, închis la finele lunii iunie, din cauza pericolului de prăbuşire, va fi redat traficului abia în vara anului viitor.

Radu Dinu, directorul Direcţiei de Infrastructură şi Lucrări Publice, ne-a declarat că lucrările de reparaţie a viaductului vor fi demarate în primăvara anului viitor şi, cel mai probabil, în vară, traficul va putea fi reluat pe cel mai mare viaduct din ţară. Şeful Direcţiei de Infrastructură a precizat, însă, că vor exista restricţii de circulaţie, accesul maşinilor de mare tonaj urmând să fie interzis. „În primăvară, vor începe lucrările de remediere a accidentului, după care vom întreprinde acţiuni pentru a obţine fonduri europene în scopul reabilitării întregului viaduct. Viaductul prezintă mari probleme pentru siguranţa traficului pietonal şi auto. Lucrările de modernizare din anii '90 l-au şubrezit”, ne-a spus Radu Dinu.

Săptămâna aceasta, în cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social, care a avut loc la Prefectură, Vasile Crişan, reprezentantul Sindicatului Siderurgistul din cadrul ArcelorMittal, a făcut un apel către Dorin Otrocol, prefectul judeţului Galaţi, nemulţumit că lucrările de reabilitare a viaductului nu au fost încă demarate. „Vă cer ca, în noua funcţie pe care o deţineţi, să începeţi chiar cu acest obiectiv, cu rezolvarea lui. Acest pod este şubrezit, trebuie consolidat, trebuie turnat covor asfaltic şi trebuie refăcute grilajele. Dacă nu se va realiza acest drum, pe care 7.000 de salariaţi merg la serviciu, va deveni un calvar pentru aceşti oameni”, a afirmat sindicalistul.

Conform reprezentanţilor municipalităţii, reabilitarea în întregime a viaductului ar costa peste 10 milioane de euro.

Citit 2385 ori Ultima modificare Vineri, 29 Noiembrie 2013 18:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.