Singură nu va putea învinge boala

Singură nu va putea învinge boala
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Lucia-Andreea este internată de mai bine de şase luni * Înfruntă zi de zi, cu înverşunare, boala care i-a răpit tinereţea * Vrea şi merită să se facă bine * Nu avem voie să întoarcem capul *

Despre drama Luciei-Andreea v-am mai povestit şi într-o ediţie precedentă a „Vieţii libere”. Are 22 de ani, iar pe ultimii şase şi i-a petrecut tot prin spitale.

Ultima dată s-a internat pe 13 decembrie şi de atunci nu a mai părăsit Spitalul Judeţean. Mai bine de o jumătate de an în salon, pe holurile spitalului, la analize… Aşa şi-a trăit primăvara şi prima lună de vară. Înainte de această internare de durată, a mers pe la vreo zece spitale din oraş şi din ţară şi au consultat-o medici de renume.

Diagnosticul ei este „hemangiom venos nasofaringian cu încărcare din sistemul venos jugular”. „Epistaxisuri masive, dar de durată scurtă (1-2 minute) care se opresc spontan”, se mai menţionează într-un bilet de externare eliberat de Spitalul Clinic Sfânta Maria din Bucureşti.

Cu alte cuvinte, Lucia are sângerări nazale de scurtă durată, dar în timpul cărora hemoragia atât de puternică, încât sângele îi ţâşneşte în jeturi din nas. Din această cauză, are nevoie, în permanenţă, de transfuzii, la care a devenit alergică. S-a îmbolnăvit între timp şi de hepatită C.

Poate merge în Germania

Acum, Lucia-Andreea are o şansă unică: poate merge la o clinică din Germania unde ar mai avea o speranţă de vindecare. Ministerul Sănătăţii va plăti pentru pachetul de investigaţii al fetei, dar mama ei, Mariana Stoica, are încă nevoie de bani, pentru cheltuielile iniţiale şi pentru a-şi însoţi fiica. E slăbită şi chiar dacă ştie că va fi pe mâini bune, nu se încumetă să-şi lase fiica singură, într-o ţară străină, a cărei limbă nu o vorbeşte şi unde nu cunoaşte pe nimeni. 

„Starea ei se înrăutăţeşte şi din păcate, până acum, nimeni nu ne-a ajutat cu nici un ban şi nici speranţe nu avem”, ne-a spus femeia.

Situaţia de acasă e grea şi sub nici o formă familia nu îşi va putea permite cheltuielile respective. Totuşi atât Lucia şi mama ei sunt hotărâte să lupte până la capăt. Dacă dumneavoastră le ajutaţi, după şase ani de chin, tânăra de doar 22 de ani ar avea o şansă să învingă boala cu care până acum s-a luptat cu atâtea curaj.

„Mi-am pierdut soţul, tot pe un pat de spital acum câţiva ani. N-am de gând să îmi pierd şi fata la fel”, ne-a spus, la final, Mariana Stoica. Conturile deschis pe numele mamei Luciei-Andreea la BRD sunt: 

- RO80BRDE180SV6652561800 (Euro)

- RO32BRDE180SV18702971800 (RON).

De asemenea, o puteţi contacta pe Mariana Stoica, mama Luciei-Andreea, la numărul de telefon 0751.545372, pentru detalii suplimentare.

Citit 868 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.