Solicitarea unor bolnavi: Vechea staţie de tramvai de pe Frunzei era utilă

Solicitarea unor bolnavi: Vechea staţie de tramvai de pe Frunzei era utilă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Sunt mândru că sunt gălăţean, mai ales pentru că mi s-a acordat titlul de „Cetăţean de onoare” al municipiului Galaţi. Mă bucur de realizările oraşului, dar, trebuie să recunosc, câteodată edilii nu răspund la problemele cetăţenilor.

În Galaţi s-a realizat o arteră de circulaţie modernă, demnă de un stat european, în care intră şi porţiunea str. Frunzei nr. 30, stradă unde funcţionează o clinică de medicină şi recuperare medicală. Necazul este că această clinică este amplasată pe linia de tramvai 39, între două staţii care sunt la o distanţă de doi kilometri una de alta, iar bolnavii şi bătrânii (…) trebuie să facă mişcare pe jos cel puţin un kilometru. Un observator neutru al celor care parcurg această distanţă îi recunosc imediat după mers, care prezintă suferinţă după aplecarea umerilor, sau după ajutorul acordat de un însoţitor, care îl sprijină să ajungă spre o speranţă de vindecare.

De menţionat faptul deloc de neglijat că, înainte de modernizarea arterei, în faţa clinicii era staţie de tramvai, iar acum, după modernizare, a dispărut şi staţia, şi panoul care o semnala.

Clinica este amplasată chiar în dreptul unei treceri de pietoni şi, ca atare, tramvaiul şi celelalte mijloace de transport trebuie să încetinească sau să se oprească la acest semnal, de ce este nevoie de un „refugiu” care este destul de scump, când s-ar putea crea şi o staţie facultativă, aşa cum există precedentul cu str. Basarabiei, care e în aceeaşi situaţie?"

N.R. Conform documentului pus la dispoziţie de domnul Praporgicu Gheorghe, o cerere în acest sens a fost înregistrată la Primăria Municipiului Galaţi, solicitarea urmând a fi analizată de comisia de specialitate din cadrul Consiliului Local.

Citit 3397 ori Ultima modificare Vineri, 06 Decembrie 2013 10:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.