Întrebarea unui gălăţean: Unde este fostul fond de rulment?

Întrebarea unui gălăţean: Unde este fostul fond de rulment?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Cu ani în urmă, fiecare locatar-proprietar era obligat să achite la sediul asociaţiei un fond de rulment destul de însemnat. Fondul reprezenta, la acea vreme, cam şapte milioane de lei vechi, la patru camere de bloc. După renunţarea la această formă de jaf popular, fondul de rulment a rămas în conturile asociaţiilor de proprietari. Mult timp nu s-a mai vorbit de aceşti bani care erau ţinuţi la asociaţii cu diferite amăgeli; că se vor face îmbunătăţări la bloc, reparaţii şi câte altele. Aşa li s-au pierdut urma. Cu timpul, s-a uitat de tot de ei, dar nici nu s-a restituit vreun leu. Lumea era obişnuită să nu se restituie niciodată nimic. Motive viclene şi mincinoase se găseau din bleşug: „că nu aprobă banca ori că sunt sau vor fi folosiţi în alte scopuri mai serioase şi mai nobile”.

La nivelul municipiului Galaţi, jaful având ca obiect fondul de rulment a luat proporţii astronomice. Înmulţiţi 66.000 de apartamente, câte sunt în Galaţi, cu o medie de patru milioane de lei vechi şi veţi fi cuprinşi de uimire, dar şi de revoltă. Locatarii de la Asociaţia de Proprietari nr 267, cu sediul în Str. Siderurgiştilor, bloc M3, au cerut Poliţiei şi Parchetului unele lămuriri. Răspunsul a fost uimitor de înţelept şi perspicace. Nu s-a cercetat absolut nimic şi a lipsit comunicarea către cei 451 de locatari semnatari ai petiţiei. A intervenit o viclenie genială, anume „comunicarea” rezultatului anchetei s-a făcut către avocatul locatarilor, repet, nu către locatari. Viclenia lipsei comunicării a produs consecinţe devastatoare. Nimeni nu a ştiut şi n-a aflat nimic despre fondul de rulment. Tot devastatoare este şi lipsa de interes a tuturor locatarilor-proprietari, care plătesc, dar nu se interesează de această grămadă imensă de bani. (…)

Da, s-a reclamat, dar anchetatorii n-au cercetat nimic, iar banii au rămas în conturile asociaţiilor de locatari, care şi-au schimbat conducerile între timp. E bine să ne amintim de acele vremuri apuse şi nu prea îndepărtate când fondurile de rulment au dispărut fără urmă. Ce-ar fi să se întrebe ceva despre fostul fond de rulment? Poate ne unim cu toţi cei păgubiţi cu atâta iscusinţă."

Citit 1982 ori Ultima modificare Vineri, 06 Decembrie 2013 15:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.