„Nu ne luaţi autobuzul”

„Nu ne luaţi autobuzul”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Situat la graniţa cu judeţul Vaslui, satul Pleşa trece, de o săptămână, prin dificultăţi ce nu pot fi soluţionate pe plan local. Singurul autobuz ce intră în localitate, făcând legătura cu Galaţii, are „probleme”.

În urma unei greşeli, segmentul de traseu auto Bereşti-Pleşa nu a fost introdus în Programul de transport judeţean prin curse regulate, pentru anii 2008-2011. În aceste condiţii, la cererile insistente ale călătorilor, operatorul de transport S.C. Dumony S.R.L. a „acoperit” şi cei cinci kilometri câţi sunt de la Bereşti-Dubăsari până la Pleşa, obişnuind lumea din Lupeşti, Mânzăteşti şi bineînţeles localitatea în discuţie cu orele de sosire/plecare ale cursei.

„Am făcut asta, ne-a declarat administratorul Gheorghe Dumitru (foto), pentru locuitorii acestor sate mărginaşe. Mare lucru nu s-a câştigat”.

Primăria Bereşti-Meria, prin adresa nr. 3447 din 1 iulie 2008, a „sensibilizat” Consiliul Judeţului, cerând „mijloc de transport în comun pentru cetăţenii satelor Pleşa şi Balinteşti”. Răspunsul primit de la Galaţi, semnat de preşedintele Eugen Chebac: „Pentru soluţionarea cererii dumneavoastră, vom iniţia un proiect de hotărâre prin care vom propune, conform art. 11, lit. a, din Ordinul nr. 353/2007, prelungirea traseului până la Pleşa”.

În fapt, nu s-a soluţionat nimic. Autobuzul însă a circulat în continuare, întărindu-le călătorilor convingerea că totul este în regulă. Asta până la începutul acestei săptămâni când inspectori de la Registrul Auto Român, „călcând” nordul, i-au pus în vedere transportatorului să nu mai depăşească bariera Bereşti-Dubăsari.

Un traseu nou poate fi licitat în şedinţă de atribuire organizată cu 60 de zile înainte de împlinirea unui an de valabilitate a programului de transport. Până atunci, menţinerea în circulaţie a maşinii şi pe prelungirea de cinci kilometri necesită un ordin dat în acest sens de către Consiliul Judeţului sau prefectul Claudiu Brânzan.

Administratorul Gheorghe Dumitru: „Dacă conducerea judeţului şi R.A.R.-ul îmi spun să retrag autobuzul, eu îl retrag, chiar dacă zilnic, la casa de bilete, în Galaţi, sunt apostrofat de călătorii nemulţumiţi că nu ajung până la Pleşa”.

În fotografie -  Administratorul Gheorghe Dumitru şi una din "bijuteriile" sale pe roţi - un Isuzu obişnuit cu şoselele şi călătorii-ţărani din nordul judeţului

Citit 2459 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.