Anchetă DSP Galaţi: Nereguli grave depistate la Spitalul din Tecuci

Anchetă DSP Galaţi: Nereguli grave depistate la Spitalul din Tecuci
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Membrii comisiei de anchetă spun că unele îmbolnăviri care s-au petrecut în spital au fost ţinute sub tăcere * Bolnavii erau puşi să cumpere medicamente, care mai apoi erau trecute ca provenind din depozitul spitalului


Controlul făcut zilele trecute la Spitalul "Anton Cincu" de către o comisie mixtă formată din experţi au Ministerului Sănătăţii şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi a scos la iveală mai multe abateri, unele dintre ele cu iz penal, la unitatea tecuceană. În timp ce rezultatele oficiale ale anchetei vor fi divulgate pe 10 decembrie, unele informaţii au început deja să iasă la iveală.

O situaţie nerealistă

Pentru toată perioada anului 2012, conducerea spitalului a raportat doar trei cazuri de infecţii nosocomiale (îmbolnăviri provocate de virusuri sau bacterii, în timp ce pacienţii sunt deja internaţi). Raportarea nu respectă însă realitatea, potrivit autorităţilor. "Trei cazuri într-un an, în condiţiile unui spital ca cel din Tecuci, înseamnă o medie cu mult sub cea mondială. Ştim foarte bine însă faptul că nivelul de dotare şi condiţiile din spitalele româneşti nu se pot compara cu cele din ţările dezvoltate", a spus directorul DSP Galaţi, dr. Valentin Boldea.

Raportare dublă la medicamente

În urma verificării foilor de observaţie, membrii comisiei au mai constatat o incorectitudine, care duce cu gândul la o totală lipsă de respect faţă de drepturile pacienţilor. "A reieşit faptul că medicamente cumpărate de către pacienţi în momentul internării figurau şi în condica de eliberare din farmacia spitalului. Acest lucru înseamnă practic o dublă raportare", mai spune şeful DSP Galaţi. După ce rezultatele anchetei vor deveni oficiale, această situaţie va trebui analizată de către Casa de Asigurări de Sănătate Galaţi.
Conturile unităţii sanitare au fost blocate în urmă cu două săptămâni, pentru că spitalul a pierdut un proces intentat de clinica Sanomed. Astfel, salariile angajaţilor nu au mai putut fi plătite, motiv de nemulţumire în rândul medicilor, asistenţilor şi personalului auxiliar. Pe lângă rezultatele oficiale ale anchetei, autorităţile tecucene aşteaptă acum şi o rezolvare financiară a situaţiei. Spitalul are în prezent 385 de angajaţi. Fiind singura instituţie medicală cu paturi din această zonă a judeţului, unitatea deserveşte peste 150.000 de locuitori ai judeţului.

Citit 2471 ori Ultima modificare Vineri, 06 Decembrie 2013 17:12

6 comentarii

 • postat de BOGDAN
  Duminică, 08 Decembrie 2013 19:54
  62.231.90.***
  stiam ca toti romanii se pricep la fotbal si medicina dar nu ca se pricep la felul cum functioneaza un spital.din pacate nici d-nul Boldea n-a prea priceput mare lucru;asa-i cand nu lucrezi la patul bolnavului.Toata medicatia si materialele consumate la tratamentul pacientului se scad pe condica de medicamente care este trimisa la farmacie;asta nu insemna ca farmacia si onoreaza tot ce-ai comandat.Farmacia iti elibereaza doar ce are .Inainte de implementarea programului informatizat puteai dovedi asta deoarece din farmacie iti taia pe condica ceea ce nu avea.Acum programul nu-ti mai permite asta si e cam greu sa dovedesti, mai ales daca nu vrei,ca tu ai comandat dar farmacia nu ti-a onorat comanda.Sper c-am fost suficient de explicit.In ceea ce priveste comisia...e suficient sa va spun ca din ea au facut parte 2 consilieri locali care fac parte din Consiliul de administratie al spitalului.O fi legal,o fi moral??P.S. acum in spital nu avem ser glucozat 5% si ser fiziologic,ce-ar trebui sa facem,sa trimitem pacientii la d-nul Boldea?
  0
  0
  Raportează
 • postat de jeg
  Duminică, 08 Decembrie 2013 00:47
  5.13.216.***
  Hopa Boldea a descoperit apa calda. Sa o inregistreze la OSIM ca Razmerita cele 1000 de cuvinta si expresii, dar nu la OSIM
  NU UITA ? NU IERTA RUMĂNE
  1
  2
  Raportează
 • postat de Maximus
  Sâmbătă, 07 Decembrie 2013 20:49
  86.126.25.***
  Mai Relu,probabil esti un sugaci de la firmele lui Boldea ,ori vreuna din Dsp care se apleaca pe sub birou ,de ii iei apararea.Ce relevanta are daca e de stat sau privata,inteligenta intruchipata?Aici ma refeream la capacitatea lui de a nu face nimic.Scuze,nimic pentru Galati.
  0
  5
  Raportează
 • postat de relu
  Sâmbătă, 07 Decembrie 2013 10:51
  89.137.220.***
  maximus, destept mai esti. Tu nu vezi si ancheta ministerului? NU COMPARA MERE CU PERE,, O CLINICA PRIVATA CU UN SPITAL DE STAT.
  2
  0
  Raportează
 • postat de Maximus
  Sâmbătă, 07 Decembrie 2013 09:42
  5.13.197.***
  Pai daca ancheta s-a facut de Boldea,atunci este clar.Vom stii exact adevarul.La fel ca si in cazul "Hiperion",gunoiul va fi bagat sub pres de catre marele director.
  0
  9
  Raportează
 • postat de George
  Sâmbătă, 07 Decembrie 2013 08:39
  89.136.65.***
  Spitalul din Tecuci inchis si pacientii mutati la Spitalul judetean Galati iart tot personalul arestat.
  4
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.