Gălăţenii din cartierul "Dimitrie Cantemir", abandonaţi de autorităţi şi cu Biserică la cort
Foto: Foto: Arhiva ADJ

Gălăţenii din cartierul "Dimitrie Cantemir", abandonaţi de autorităţi şi cu Biserică la cort
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Creştinii din tânărul cartier “Dimitrie Cantemir” din Galaţi sunt încă în aşteptarea unui loc pentru ridicarea biserici. Pe ger cumplit, pe soare torid, pe vânt sau cer senin, părintele paroh Adrian Portase slujeşte Liturghia, botează sau cunună într-un cort. “Parohia a luat fiinţă în 2009, cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Părinte Casian al Dunării de Jos. Mai întâi s-a slujit într-un apartament, dar de la an la an, ne-am adunat mai mulţi la rugăciune şi în 2011, apartamentul a devenit neîncăpător. Atunci, creştinii din comitetul parohial au luat hotărârea să ridice un cort”, ne spune părintele Adrian.

I-am surprins pe creştini din cartierul de aici, tineri cu o medie de vârstă de 35-36 de ani, entuziaşti şi plini de speranţă, mai ales, pentru că proprii copii s-au îndrăgostit de activităţile de la biserică. “Vara e mai bine, că stăm cu cei mici în parcul din faţa bisericii, dar iarna e din ce în ce mai greu”, spune părintele. Din 2009 şi până în prezent, creştinii de aici şi slujitorul lor s-au adresat Primăriei Galaţi, pentru a li se repartiza un loc de biserică în noul cartier, unde trăiesc 320-340 de familii. Numai că de aproape cinci ani, primăria nu a răspuns...

În lipsa unui răspuns prin fapte la cerea lor, la acest sezon geros, enoriaşii s-au mobilizat, au cumpărat tablă şi au acoperit cortul. Au adăugat polistiren, în locul pereţilor, ca să poată sta peste iarnă la rugăciune.

În numele creştinilor din Parohia “Sfântul Dimitrie cel Nou”, îl rugăm pe primarul Marius Stan  ca, măcar în 2014, să treacă pe agenda de lucru şi această prioritate care ţine de slujirea tinerelor suflete din noul cartier gălăţean în care oamenii se simt abandonaţi de... oameni.

Citit 1592 ori Ultima modificare Luni, 23 Decembrie 2013 16:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.