Medicamente utile după mesele copioase

Medicamente utile după mesele copioase
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După un post de şase săptămâni, sărbătorile pascale sunt caracterizate printr-un tradiţional abuz alimentar. În fiecare familie se pregătesc bucate alese, tentante, dar greu de digerat, fiind preparate pe bază de carne de miel, ouă, grăsimi etc.

Drept urmare, persoanele care dau frâu pornirilor pantagruelice, eventual stimulate de un vin bun, ajung să sufere neplăcerile unor crize  de indigestie, iar în cazurile mai grave pot avea nevoie de asistenţă medicală de urgenţă. Pentru personalul de la Ambulanţă, perioada sărbătorilor pascale este una solicitantă, mai cu seamă din cauza abuzurilor alimentare (şi a celor bahice).

Din fericire însă, majoritatea indigestiilor au consecinţe care pot fi rezolvate şi fără ajutorul medicului, apelându-se, în primă instanţă, la câteva medicamente utile în astfel de situaţii şi pe care este bine să le aveţi în casă mai ales în aceste zile.

Anghirol şi Bilicol pot fi de mare folos în cazul suprasolicitării ficatului şi a vezicii biliare cu alimente grase, mai cu seamă în cazul suferinzilor de colită, şi tulburări dispeptice cronice.

Colecistita, o afecţiune des întâlnită în preajma sărbătorilor, poate fi combătută prin administrarea de Colebil, medicament care inhibă contracţiile spastice ale pereţilor căilor biliare (dar uneori mai greu de găsit în farmacii). Efectele benefice ale acestor medicamente pot fi “suplimentate” şi cu ajutorul ceaiurilor medicinale precum  “ceaiul hepatic”.

Abuzul alimentar poate provoca şi crize de ulcer, în cazul cărora se recomandă pansamentele gastrice sau Ranitidina.

Împotriva stării de greaţă sunt utile medicamentele Emetiral sau Metoclorpramid.

Atenţie însă, cu automedicaţie se pot înlătura numai simptomele uşoare şi dacă acestea nu cedează prompt cu medicamente precum cele de mai sus, prezentaţi-vă la camera de gardă sau la Urgenţe.

Dar mai bine bucuraţi-vă de tradiţionalele desfătări gastronomice cu măsură!

Citit 1543 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.