Ceaiuri pentru o digestie uşoară

Ceaiuri pentru o digestie uşoară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai ales după o masă îmbelşugată, digestia poate fi stimulată nu doar cu medicamente ci şi cu ceaiuri, dacă acestea sunt consumate constant, pe durata întregii zile. Tot ceaiurile sunt cele care pot calma durerile apărute la nivelul tubului digestiv, dar pot să contribuie şi la îndepărtarea problemelor de tranzit intestinal.

„Inamicii” disconfortului

Spre exemplu, ceaiul de codiţa şoricelului (două linguriţe de flori uscate pentru o cană de apă fierbinte) poate să stimuleze digestia şi să ajute la scăderea tensiunii arteriale, în acelaşi timp.

Pentru enterocolite, dar şi pentru balonări, puteţi apela la ceaiul din fructe de mărar. O linguriţă de plante uscate se amestecă într-o cană cu apă fierbinte. Se consumă după circa 20 de minute, timp în care se pregăteşte infuzia.

Tot pentru evitarea balonării este bun şi ceaiul preparat din fructe de fenicul.

Ceaiul de anason, pe de altă parte, are proprietăţi antispastice şi poate preveni durerile de stomac, dacă este consumat cu o oră înainte de masă. Preparearea lui presupune amestecarea a două linguriţe de plantă uscată într-o cană cu apă fierbinte. Infuzia este gata în circa 20 de minute.

Cum combatem constipaţia şi diareea?

Ceaiul verde, consumat pe scară tot mai largă fiindcă e bogat în antioxidanţi, poate combate constipaţia. O acţiune similară are şi ceaiul de cruşin.

În cazul în care suferiţi de diaree, puteţi consuma ceai de mentă concentrat, care are o acţiune relativ rapidă. Este indicat şi pentru îndepărtarea disconfortului apărut la nivelul tubului digestiv, după mesele bogate. Pentru a-l prepara amestecaţi apa clocotită cu două linguriţe de mentă uscată. Infuzia va căpăta proprietăţi curative după circa 10 minute, dar se recomandă să îl consumaţi la temperatura camerei.

În plus, e bine să ştiţi că ceaiul de cicoare este tonic pentru stomac, iar cel de păpădie ajută la menţinerea funcţiilor normale ale ficatului.

Dacă nu sunteţi culegători de plante de profesie, puteţi cumpăra ceaiurile din farmacii. Tot acolo puteţi găsi la preţuri nu foarte ridicate şi pachete de ceaiuri din combinaţii de plante, selectate tocmai pentru a stimula digestia şi a preveni durerile stomacale şi balonările.

Citit 932 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.