Dan Dănăilă – băiatul de aur al matematicii gălăţene

Dan Dănăilă – băiatul de aur al matematicii gălăţene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Galaţiul  a obţinut opt medalii la Olimpiada Naţională de Matematică 2009, cu o medalie mai mult decât anul trecut. Profesorul însoţitor, Romeo Zamfir, a avut grijă, ca întotdeauna, să ne transmită informaţii fierbinţi chiar din mijlocul evenimentelor:

„Avem la această olimpiadă o delegaţie numeroasă (noi avem 13 elevi şi majoritatea judeţelor au 10-11 elevi). Datorită acestor rezultate bune am câştigat dreptul ca la anul să avem 14 elevi în lot pentru faza naţională”.

Cel mai bun rezultat, dintre cei opt medaliaţi, l-a obţinut elevul Dan Dănăilă (foto) de la clasa a IX-a CNVA, pregătit de profesorii Romeo Zamfir şi Vasile Popa, care a obţinut punctaj maxim şi a primit premiul I şi medalia de aur. 

„Încă nu mi-am revenit. Mi-a fost teamă pentru că am rezolvat problemele prin alte metode decât cele prevăzute de barem şi am crezut că nu voi primi punctajul. Dar profesorii din comisie au apreciat originalitatea mea”, ne povesteşte Dan. Anul trecut, el s-a întors cu aur şi de la Balcaniadă, iar anul acesta, pe lângă medalia de la matematică, a primit şi premiul al III-lea la fizică. Dan Dănăilă ar fi trebuit să facă parte şi din lotul pentru naţionala de informatică, dacă olimpiada nu s-ar fi desfăşurat în acelaşi timp cu concursul de matematică.

Tot de la clasa a IX-a, Paul Cosma a obţinut menţiune şi medalie de argint, clasându-se pe locul opt (elevul a mai obţinut anul acesta şi premiul al II-lea la fizică).    

Oana Răşcanu, Mădălina Jagite, Dorin Cucoş şi Dorin Clisu au primit şi ei câte o menţiune şi o medalie de argint.

Cu bronz au fost medaliaţi Mirela Oană şi Vlad Andrei Vasile.

Ieri, 15 aprilie, cinci dintre cei opt medaliaţi – Dan Dănăilă, Paul Cosma, Oana Răşcanu, Mădălina Jagite şi Dorin Cucoş - au susţinut proba de baraj pentru a fi selectaţi în lotul lărgit pentru faza internaţională sau Balcaniadă. Astăzi se aşteaptă rezultatele, aşa că le ţinem pumnii.

În fotografie - Dan Dănăilă, medaliat cu aur pentru punctaj maxim

Citit 3220 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.