Tăieri ilegale de arbori/ Pădurari din Galaţi cu dosar penal

Tăieri ilegale de arbori/ Pădurari din Galaţi cu dosar penal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şapte pădurari din judeţul Galaţi, suspectaţi că ar fi permis tăierea ilegală a mai multor arbori din pădurile şi-aşa sărăcite ale Galaţiului, sunt cercetaţi penal de către procurori.

Potrivit inginerului Valentin Hahuie, directorul Direcţiei Silvice Galaţi, foştii „protectori” ai pădurilor aveau între trei şi zece ani vechime şi au ajuns în atenţia procurorilor, în intervalul 2010-2013, după ce, în urma unor controale, în zonele păzite de către aceştia, echipele de verificare ale Direcţiei Silvice au descoperit foarte multe cioate, pentru care pădurarii nu au avut niciun fel de justificare. „Avem şi noi „uscăturile” noastre şi luptăm cu toate forţele pentru a le curăţa, însă în pădurile din Galaţi nu se fură ca în codru. A urmat o procedură civilă legală internă: Comisia de Disciplină, desfacerea contractului de muncă şi recuperarea pagubelor”, ne-a declarat Valentin Hahuie.

În paralel cu ancheta procurorilor, Direcţia Silvică Galaţi desfăşoară o acţiune de recuperare a pagubelor provocate de către pădurari. Instituţia ar trebui să primească între 7.000 şi 8.000 de lei din partea fiecăruia dintre cei şapte foşti angajaţi ai Direcţiei Silvice.

Citit 1571 ori Ultima modificare Marți, 28 Ianuarie 2014 19:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.