Astăzi se distribuie biletele de tratament

Astăzi se distribuie biletele de tratament
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Condiţiile de acordare au rămas neschimbate * Cele mai multe bilete sunt destinate tratării afecţiunilor reumatismale *

Casa Judeţeană de Pensii şi alte drepturi de Asigurări Sociale a decis ca astăzi, 17 aprilie, începând cu ora 6,00, să se repartizeze, la Galaţi şi Tecuci, bieletele de tratament pentru pensionari şi alte categorii de asiguraţi aferente trimestrului al doilea. Cum repartiţia a sosit ieri, iar luni angajaţii CJPAS sunt liberi şi 22 aprilie este data de plecare a primei serii, nu exista altă soluţia decât ca repartiţia să fie făcută astăzi.

În total, a precizat directoarea CJPAS, Georgeta Modiga (foto), Galaţiului i-au fost alocate 900 de bilete pentru pensionari şi 457 pentru asiguraţi, cu menţiunea că acestora li se adaugă şi cele 69 de bilete cu data de plecare 4 aprilie, care au fost deja eliberate. Comparativ cu trimetrul al II-lea al anului trecut, biletele primite – 1.426 faţă de 1.668 – sunt mai puţine, dar diferenţa, în condiţiile financiare dificile din 2009, nu este semnificativă. În plus, directoarea CJPAS şi-a exprimat speranţa ca, în funcţie de cererile înregistrate astăzi, să mai obţină o suplimentare de la CNPAS.

Condiţiile de acordare nu s-au modificat în ceea ce primeşte documentele şi nici tariful (jumătate din pensia beneficiarului), deşi preţul biletelor a crescut.

Ca întotdeauna, numărul cel mai mare de bilete este alocat afecţiunilor reumatismale (215 la pensionari şi 247 la asiguraţi), iar staţiunea unde sunt disponibile cele mai multe locuri este Lacu Sărat.

În ceea ce priveşte biletele gratuite, acestea sunt în număr de 124.

O noutate o reprezintă numărul de bilete alocate organizaţiilor de pensionari: 426. „Am luat hotărârea de a distribui bilete prin asociaţii, a precizat Georgeta Modiga, întrucât, dintr-un total de 141.197 de pensionari în judeţ, 66.828 sunt membri în acestea.”

Plecările în staţiune vor avea loc în trimestrul al II-lea după cum urmează: 22 aprilie, 10 şi 28 mai, respectiv 16 iunie.

Directoarea CJPAS a declarat că speră ca distribuirea biletelor să se facă în cele mai bune condiţii, iar  biletele să fie vândute toate şi le-a adresat o urare concitadinilor noştri: „Fiindcă suntem în preajma sărbătorilor pascale, le doresc tuturor gălăţenilor şi mai ales pensionarilor pace interioară, echilibru şi armonie. Să fie sănătoşi, cu cei dragi aproape. Un Paşte fericit tuturor!”.

Citit 805 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.