De la cititori/ Propunere pentru Primăria Galaţi: Cum s-ar putea rezolva criza locurilor de parcare

De la cititori/ Propunere pentru Primăria Galaţi: Cum s-ar putea rezolva criza locurilor de parcare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Locuiesc în Mazepa şi mă bucur ca nu s-a aprobat studiul actual (studiul de fezabilitate privind construirea unei parcări, n.r.), deoarece, asa cum spuneaţi, nu are nicio utilitate practică transformarea a o sută de locuri de garaje (acoperite), în o sută de locuri de parcare descoperite. Proiectul trebuie să-şi dovedească eficienţa, adică 500, nu o sută de locuri noi de parcare.

Susţin, deci, ideea dumneavoastră cu cele 500 de spaţii de parcare, dar nu subterane (care ar costa foarte mult, cred eu), ci supraterane. La nivelul zero se vor realiza spaţii de larg interes (un mare service auto, spaţii comerciale, etc.), iar restul de 4-5 niveluri (obligatoriu deschise) vor fi destinate parcării maşinilor. Nu ar fi rău dacă s-ar prevedea chiar din start unul sau două niveluri subterane, pentru parcări sau altceva. Trebuie păstrate, bineînţeles, o parte din spaţiile verzi ale actualului proiect. Costul noului proiect va fi mult mai mare decât cel actual, dar un aşa proiect serios se va bucura sigur de mai multe surse de finanţare, inclusiv cele locale. Sunt sigur că cel puţin 200-300 de locatari vor dori să închirieze câte un loc de parcare, cu toate avantajele ce decurg de aici, în primul rând descongestionarea zonei Ancora (Mazepa 1 şi Mazepa 2).

Mai există o zonă în Mazepa 2, lânga blocul R5, în dreapta, cum te uiţi spre Dunăre, adică o parcare, care este sufocată de garaje nou apărute. Nu s-ar putea face ceva de anvergură şi în acest loc?

Citit 2003 ori Ultima modificare Duminică, 09 Februarie 2014 16:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.