Gălăţenii, mai atenţi la igiena personală. Mai puţine cazuri de boli diareice

Gălăţenii, mai atenţi la igiena personală. Mai puţine cazuri de boli diareice
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Numărul cazurilor nou depistate de boli diareice în judeţul Galaţi a fost de 559 pe toată perioada anului trecut. Proporţia îmbolnăvirilor a fost de 92,77 cazuri la suta de mii de locuitori. Faţă de anul 2012, s-a înregistrat o scădere cu 64 pacienţi. Boala diareică acută este cauzată de infecţia cu un virus. Afecţiunea poate dura de la câteva zile până la o săptămână. Pericolul reprezentat de această boală constă în riscul de apariţie a deshidratării, în situaţia în care pacientul nu bea suficiente lichide. În cazul copiilor mici boala este mai riscantă.

Cea mai importantă măsură de prevenire constă în spălarea mâinilor cu apă şi săpun după folosirea toaletei şi înainte de fiecare masă. Fructele şi legumele trebuie să fie de asemenea spălate bine sub un jet puternic de apă.

Citit 888 ori Ultima modificare Duminică, 16 Martie 2014 13:34

1 comentariu

 • postat de Semipreparatele din carne și carnea tocată cele mai periculoase alimente.
  Luni, 17 Martie 2014 08:35
  92.86.68.***
  Fructele sunt aceleași, problema este și a fost firmele de carne ce vindeau carne alterată ce au fost cât de cât eradicate, carnea tocată fiind vârful de lance a cărnii alterate puse la comercializare și a semipreparatelor rezultate din ''salvarea'' cărni expirate sau semipreparatelor expirate ce prin ''toaletare'' erau puse în galantare pentru vânzare. A scăzut și consumul semipreparatelor din carne și a cărni tocate de frică și pe bună dreptate, infecțiile alimentare sunt foarte periculoase pe fondul sănătăți din ce în ce mai precare.
  0
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.