Actele necesare pentru indemnizaţia de creştere a copilului

Actele necesare pentru indemnizaţia de creştere a copilului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Proaspetele mămici pot beneficia de indemnizaţia pentru creşterea copilului dacă aleg să stea acasă cu bebeluşul şi să nu lucreze timp de unul, doi sau trei ani (în cazul copiilor cu handicap). Acestea trebuie să depună un dosar la sediul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, care să conţină următoarele documente: cerere tip, actele de identitate ale ambilor părinţii (copie şi original), certificatul de naştere al copilului precum şi ale celorlalţi copii ai familiei (copie şi original), certificatul de handicap al copilului (dacă este cazul), certificatul de căsătorie al părinţilor (copie şi original), adeverinţă eliberată de angajator şi decizia de suspendare a activităţii.

Termenul de depunere a dosarului este de 60 de zile de la ultima zi de concediu postnatal. Suma primită lunar este de 85 la sută din media veniturilor nete realizate în ultimul an anterior naşterii.

De precizat este faptul că, în perioada în care mămicile primesc această indemnizaţie, nu trebuie să realizeze alte venituri profesionale, altfel vor fi nevoite să înapoieze banii încasaţi necuvenit în lunile în care au lucrat. În momentul în care este depus dosarul, ele vor semna o declaraţie pe proprie răspundere prin care se angajează să respecte aceste condiţii.

Citit 1456 ori Ultima modificare Vineri, 25 Aprilie 2014 18:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.