Grădină invadată prin construirea unei alei, în Piaţa Centrală

Grădină invadată prin construirea unei alei, în Piaţa Centrală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În Galaţi, oricine doreşte să-şi deschidă o afacere o face, chiar dacă, prin construcţiile şi amenajările efectuate, invadează domeniul public şi îi deranjează pe cei din jur. Un astfel de exemplu este decizia unui locatar al blocului C1, scara 3, din Piaţa Centrală, care doreşte să-şi deschidă la parter un cabinet medical. Conform sesizării unei cititoare care locuieşte în bloc, Natalia Iorca, muncitorii care lucrează la amenajarea spaţiului au construit o alee chiar prin mijlocul grădinii, lucrate şi îngrijite de locatarii din scară. Ba mai mult decât atât, aceştia nici nu şi-au dat acordul ca vecinul lor să facă aceste modificări. „Au traversat grădina cu aleea aceea pe care vor să o construiască. Toţi locatarii care au vedere spre grădină sunt nemulţumiţi. Dacă primarul tot dărâmă garajele şi e preocupat de aspectul oraşului, de ce nu îi verifică şi pe cei care fac astfel de acţiuni? Dacă există acea autorizaţie, proprietarul putea să ocolească grădina şi să facă intrarea undeva prin lateral. Avea opţiuni, dacă dorea să fie toată lumea mulţumită”, ne spune Natalia Iorca.

Noi am fost la faţa locului pentru a discuta cu cel care a comandat lucrarea şi pentru a afla dacă deţine autorizaţie. Proprietarul apartamentului nu era de faţă, dar am discutat cu muncitorii, care au afirmat cu vehemenţă că deţin toate actele necesare. „Bineînţeles că avem autorizaţie, avem toate actele. Credeţi că facem de capul nostru? Doamna despre care vorbiţi ni s-a plâns şi nouă. Dar e legal ce facem”, ne-a spus un muncitor. Într-adevăr, grădina frumos amenajată şi îngrijită era traversată de o alee nou construită, care ducea la scările viitorului cabinet.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Emanuela Turcu, ne-a spus că toate autorizaţiile emise de instituţie sunt afişate pe site-ul oficial al acesteia şi că pot fi verificate de oricine. Noi am verificat şi, în urma căutării am găsit, într-adevăr, menţionat că a fost emisă o autorizaţie în data de 30 iulie anul trecut pentru schimbare de destinaţie din apartament în cabinet medical - amenajare şi acces individual. Chiar şi aşa, proprietarul respectivului cabinet ar fi trebuit să discute înainte cu vecinii, pentru a nu crea tensiuni şi disensiuni.

Citit 2530 ori Ultima modificare Duminică, 27 Aprilie 2014 15:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.