Sfat pentru o căsnicie de aur: „Zi ca el şi fă ca tine!”

Sfat pentru o căsnicie de aur: „Zi ca el şi fă ca tine!”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un an de zile au vorbit ca prieteni, apoi s-au luat din dragoste, pe urmă s-au certat un an şi jumătate - de la nimicuri!, după care au înţeles că o căsnicie înseamnă toleranţă, înţelegere reciprocă şi compromisuri. Şi aşa a trecut jumătate de veac. Sunt convinşi că, într-o familie, Ea şi El sunt două linii care se tot apropie, iar când se unesc şi formează o singură linie, atunci căsnicia merge. „Dar trebuie să aveţi răbdare să se ajungă la o linia aceea unică. Restul sunt nimicuri în viaţă”, ne-au mărturisit soţii Maria şi Iordache Isac, premiaţi recent de Primărie pentru 50 de ani de căsnicie.

Brăila şi Galaţiul s-au unit la majoratul miresei

Doamna Maria şi-a cunoscut viitorul soţ la Însurăţei de Brăila, comună în care a fost detaşată vreme de un an. Când s-a întors Galaţi, domnul Iordache a venit după ea. Şi dacă tot se plăceau unul pe celălalt, s-au căsătorit. Apoi a venit „hopul”. „Un an şi jumătate ne-am certat de la nimicuri: ba că el punea ziarul într-un fel, eu îl voiam invers, ba de la cartofi prăjiţi, de la orice. A venit mama mea şi mi-a spus: «Zi ca el şi fă ca tine. Şi dacă el o să spună ceva, tu iar zi ca el şi fă ca tine şi o să fie linişte!». Şi aşa a şi fost!”, îşi aminteşte zâmbind doamna Isac.

Soţul recunoaşte că, de-a lungul anilor, el a fost mai tolerant: „Am zis că, dacă nu las eu, poate nu lasă nici ea şi atunci mai bine las eu de la mine, ca să meargă căsnicia înainte”. „El era mai copt la minte! Eu aveam 18 ani, el 26. Ne-am căsătorit pe 2 noiembrie, de ziua mea de naştere. Am făcut majoratul direct la nuntă”, zâmbeşte doamna Isac.

Darul copiilor

Soţii Isac au trei copii, dintre care doi stabiliţi în Canada, şi trei nepoţi. Cel mai frumos dar l-au primit la 50 de ani de căsnicie - o petrecere la nunta de aur. „Copiii din Canada nu au putut veni, dar ne-au oferit tot suportul material pentru nuntă. Invitaţilor le-am spus să nu vină cu dar, că e bucuria noastră să-i avem aproape, dar am primit flori în neştire”, îşi aminteşte doamna Isac.

„După ce ne-am căsătorit şi am devenit părinţi, nu-mi doream decât să-mi văd copiii la casa lor. Au trecut anii şi mi se pare că suntem împreună de când lumea. Cuplurile din ziua de azi se despart foarte repede pentru că nu pleacă cu gândul de a ţine căsnicia şi de a se lupta pentru ea. Poate e o dragoste fulgerătoare care dispare repede, poate sunt şi interese. Dacă nu ţi-ai făcut interesul cu perechea, cauţi în altă parte. Ori, într-o căsnicie, fidelitatea e pe primul plan!”, ne-au mărturisit la unison soţii Isac.

Citit 2549 ori Ultima modificare Vineri, 02 Mai 2014 09:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.