1 Mai, fără probleme deosebite la Urgenţe

1 Mai, fără probleme deosebite la Urgenţe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Contrar aşteptărilor (având în vedere experienţa altor ani), la UPU-SMURD şi la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, minivacanţa de 1 Mai a fost destul de liniştită, cu câteva cazuri medicale mai grave şi trei accidente rutiere.

Pentru SMURD, „vârful” solicitărilor s-a înregistrat de joi după-amiază până a doua zi, răstimp în care s-a intervenit la zece cazuri. Cel mai grav dintre acestea a fost un accident rutier soldat cu o persoană decedată. La volanul automobilului făcut praf se afla prietenul victimei, sub influenţa alcoolului şi fără permis de conducere !

În acelaşi interval, pe raza localităţii Traian-Sat au mai fost accidentate două persoane care circulau cu un scuter. Echipajul SMURD le-a acordat primul ajutor.

După cum ne-a informat dr. Angel Trifan, medicul coordonator UPU – SMURD, seria evenimentelor de acest gen a continuat duminică dimineaţă, când, între comunele Schela şi Smârdan, un autoturism Cielo a ieşit de pe şosea şi a intrat într-un copac. Toate cele trei persoane aflate în maşină, şoferul de 37 de ani, o femeie de 51 şi un adolescent de 17 ani au suferit diverse traumatisme care însă nu le-au pus viaţa în pericol. De altfel, la sosirea echipajului SMURD reuşiseră să iasă din maşina grav avariată.

Pe lângă aceste accidente au mai fost obişnuitele cazuri medicale, predominante fiind infarctele şi accidentele vasculare.

„Surprinzător, la UPU n-am mai avut avalanşa de cazuri neîncadrabile în categoria urgenţelor, avalanşă cu care ne obişnuisem în timpul sărbătorilor legale, atunci când colegii noştri din medicina primară sunt liberi”, ne-a declarat dr Trifan.

Şi la Serviciul Judeţean de Ambulanţă s-a păstrat ritmul normal de week-end, fără o creştere a numărului de solicitări şi fără cazuistică ieşită din comun.

Citit 698 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.